Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vinkki: Näin lataat puhelimesi pikaisesti

Älypuhelimien aikakaudella akunkestosta on tullut ongelma. Tänä päivänä kahden päivän akunkesto on jo hyvä suoritus puhelimelta. Joissain älypuhelimissa virta saattaa kovemmalla käytöllä loppua jo ensimmäisen päivän aikana.

Valmistajat ovat lisänneet puhelimiinsa erilaisia pikalataustekniikoita, jotka nopeuttavat puhelimen latausta. Jo vartin latauksella puhelimeen saa mukavasti lisää käyttöaikaa. Akun täyttyminen kuitenkin hidastuu, mitä lähemmäksi 100 prosenttia puhelimen pääsee.

Jos kuitenkaan puhelin ei tue pikalatausta tai sinulla on käytössä normaali laturi, voi yhdellä jipolla nopeuttaa latausta: aseta puhelin lentotilaan. Lentotilassa puhelin sammuttaa kaikki yhteydet, jolloin puhelimen virrankulutus on normaalia pienempi. Toinen vaihtoehto on sammuttaa puhelin latauksen ajaksi, mutta jotkut puhelimet käynnistyvät automaattisesti, kun laite kytketään lataukseen.

Puhelimen latausajan lyheneminen näillä jipoilla vaihtelee tietenkin puhelimittain, mutta verkkosivusto WonderHowTo testasi lentotilan vaikutusta Nexus 6P -älypuhelimella. Kun yhteydet olivat päällä, puhelin latautui tyhjästä täyteen 136 minuutissa. Kun lentotila oli päällä, puhelin latautui 107 minuutissa eli lataaminen nopeutui 27 prosentilla.

Lentotilan voi kytkeä puhelimissa päälle normaalisti toimintovalikosta, jonka saa auki Windows- ja Android-puhelimissa vetämällä näytön ylälaidasta alaspäin ja iOS-puhelimissa alalaidasta ylöspäin.