Apple Watchin tyylikkäämpi versio tuli myyntiin: Mitä mieltä?

Uusi Apple Watch Hermès -sarja on nyt ilmestynyt myyntiin ja on saatavilla kolmena eri versiona, jotka kulkevat nimillä Single Tour, Double Tour ja Cuff. Uudet Apple Watch -kellot maksavat versiosta riippuen 1100—1500 dollaria, ja ovat saatavilla 70 eri jälleenmyyntiliikkeestä ympäri maailman. Ainakin toistaiseksi Hermès-mallit ovat myynnissä pelkästään kivijalkamyymälöissä ja suomalaisten kannalta lähin jälleenmyyntipiste löytyy Berliinistä.

Niille, joille Hermès-nimi ei lähtökohtaisesti ole tuttu kerrottakoon, että kyse on ranskalaisesta muotitalosta, joka kilpailee luksustuotteissa muun muassa Chanelin ja Louis Vuittonin kanssa. Apple ilmoitti yhteistyöstä Hermèsin kanssa viime kuussa pidetyssä lehdistötilaisuudessaan ja nyt julkaistut kellot ovat ensimmäinen esimerkki yhteistyön tuloksista.

Uudet kellomallit ovat osa Applen pitkäaikaista taktiikkaa markkinoida älykelloja yhä enemmän luksustuotteina tavallisen kuluttajatekniikan sijasta. Samalla Hermès-kellot tarjoavat Applelle hyvän sauman tavoittaa niitä kuluttajia, jotka eivät pitäneet Apple Watchin perusmallien tyylistä, mutta eivät toisaalta halunneet sijoittaa yli 10 000 euroa maksavaan Apple Watch Editioniin.

Suomalaisten Apple Watch -fanien ei tarvitse odottaa enää kauaa, sillä kellojen jälleenmyynti alkaa Suomessa ensi perjantaina. Vielä ei ole tietoa tuleeko Hermès-mallit myyntiin myös kotimarkkinoilla, mutta pientä lupausta asiasta antaa Applen nettisivuilta löytyvä suomenkielinen esittely.