Kaikki Windows 10 -tietokoneet eivät saa suurta päivitystä - syynä puuttuva piirituki

Kaikki Windows 10 -tietokoneet eivät tule saamaan suurempaa Windows 10 Creators Update -päivitystä yhteensopivuusongelmien takia. Microsoft ei ainakaan vielä ole vahvistanut asiaa, mutta laitevalmistaja Acer on kertonut, että tietyllä järjestelmäpiirillä varustetut tietokoneet eivät ole yhteensopivia ainakaan toistaiseksi Windows 10 Creators Updaten kanssa. Asiasta uutisoi ZDnet. 

Neljä Intelin Atom Cover Trail -suoritinta eivät tue tällä hetkellä Creators Updatea. Kyseiset järjestelmäpiirit ovat Intel Atom Z2760, Atom Z2520, Atom Z2560, ja Atom Z2580. Näitä suorittimia on käytetty laajalti erilaisissa Windows 8 -tableteissa. Joihinkin laitteisiin uuden päivityksen on saanut asennettua, mutta tällöin Windows 10 ei todennäköisesti toimi niin kuin sen pitäisi. Tässä tapauksessa tietokone kannattaa palauttaa aiempaan käyttöjärjestelmäversioon.

”Microsoft pyrkii tuomaan yhteensopivat ajurit päivitykseen. Mikäli olet asentanut Windows 10 Creators Updaten, ikonit ja tekstit eivät välttämättä näy näytöllä ollenkaan. Käyttöjärjestelmän voi palauttaa vanhempaan versioon asetuksien Palautus-kohdasta”, Acer selventää tilannetta.

Yhteensopivuusongelmat koskevat siis pääosin useampia vuosia vanhoja Windows-tietokoneita eikä ainakaan uudempien tietokoneiden kanssa ongelmia pitäisi ilmetä.