Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Toimivatko iPhonesi tai iPadisi sovellukset myös uudessa iOS 11:ssä? Kaikki eivät toimi - näin tarkistat nyt

Applen tänään julkaistava iOS 11 -käyttöjärjestelmä pudottaa pois tuen 32-bittisyydelle, mukaan lukien asennettaville 32-bittisille sovelluksille. Tämä on ollut tiedossa jo kesäkuusta asti myös virallisesti.

Mikäli kehittäjät eivät ole päivittäneet sovelluksiaan 64-bittiseen käskykantaan, eivät ne enää toimi lainkaan iOS 11 -käyttöjärjestelmässä. Jos yhteensopimattoman sovelluksen yrittää avata iOS 11:ssä, kertoo virheilmoitus vain, että kehittäjän pitäisi päivittää sovellus jotta se voisi toimia iOS 11:ssä.

Apple tarjoaa yksinkertaisen tavan tarkistaa, mitkä omaan iOS-laitteeseen eli iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin asennetuista sovelluksista ovat yhteensopimattomia iOS 11:n kanssa:

Asetukset -> Yleiset -> Tietoja -> Appeja

Avautuvassa listassa luetellut sovellukset eivät toimi iOS 11:ssä.

32-bittisiksi toistaiseksi jääneiden yhteensopimattomien sovellusten joukossa on paljon kehittäjien jo muutenkin ajat sitten hylkäämiä sovelluksia. Osa sovelluksista on myös saanut seuraajan, joka kuitenkin syystä tai toisesta on julkaistu täysin alkuperäisestä erillisenä, täysin uutena sovelluksena. Lisäksi joukkoon lukeutuu monia vanhempia pelejä.

Nimekkäämpiä sovelluksia, joita iOS 11 ei enää tue, ovat ainakin toistaiseksi esimerkiksi YouTube Capture -kuvaussovellus sekä legendaarinen Flappy Bird -peli muutaman vuoden takaa.