OnePlus-puhelimissa pahoja puutteita tietoturvassa - eikä niitä ole vielä suostuttu korjaamaan

Kiinalaisen OnePlussan puhelimista on löytynyt vakavia haavoittuvuuksia, jotka voivat altistaa laitteet hyökkäyksille ja haittasovelluksille. Mikä pahinta, ongelma koskee kaikkia valmistajan puhelinmalleja, eli OnePlus Onea, X:ää, 2:a, 3:a ja 3T:tä, kertoo The Hacker News.

Haavoittuvuuksia on neljä erilaista. Hyökkääjä voi esimerkiksi vaihtaa laitteen käyttöjärjestelmän vanhempaan versioon, joka sisältää uudemmissa versioissa paikattuja aukkoja ja altistaa laitteen muille hyökkäyksille. Toinen esimerkki on mahdollisuus vaihtaa käyttöjärjestelmä OnePlussan omasta OxygenOS:stä kiinalaisasiakkaille tarjottuun HydrogenOS:ään (tai toisin päin) tai johonkin muuhun, haitalliseen Android-versioon.

Haavoittuvuudet koskevat OxygenOS:n uusinta versiota 4.1.3 sekä kaikkia aiempia versioita, ja kiinalaisasiakkaiden laitteissa HydrogenOS 3.0:aa sekä vanhempia versioita. Ongelmat juontuvat OnePlussan tavasta käyttää suojaamatonta yhteyttä käyttöjärjestelmän langattomiin OTA-päivityksiin. Ongelma olisi korjattavissa helposti käyttämällä OTA-päivityksissä HTTPS-/TLS-suojattua yhteyttä.

Haavoittuvuudet löysi tietoturvatutkija Roee Hay, joka ilmoitti ongelmista OnePlussalle jo tammikuussa. OnePlus ei kuitenkaan paikannut aukkoja 90 päivän kuluessa, joten Hay antoi yhtiölle vielä kaksi viikkoa lisää armonaikaa. Paikkausta ei edelleenkään kuulunut, joten hän päätti julkaista tietonsa ja näin patistaa yhtiötä paikkaamaan haavoittuvuudet. OnePlus-puhelimien omistajien kannattaa välttää laitteensa päivittämistä julkisessa tai suojaamattomassa WLAN-verkossa.