Ei enää kippaa niin helposti – Google päivitti Chromen iOS-version

Google on julkaissut uusimman päivityksen sen Chrome-selaimen iOS-versiolle. Applen mobiililaitteilla käytettävän Chromen sanotaan olevan reilusti aiempaa vakaampi, sillä Googlen mukaan kaatumisten määrä on jopa 70 prosenttia aiempaa vähäisempi.

Syynä Chromen uusimman version parantuneelle vakaudelle on siirtyminen Applen WKWebView-moottoriin, jota käytetään verkkosivujen renderöintiin. Googlen mukaan uusi alusta on entistä vakaampi ja nopeampi. Uuden alustan lisäksi Chromen uusin päivitys tuo myös muutamia muita uudistuksia. Uudet välilehdet -sivulla on nyt uudet kuvakkeet, joiden on määrä helpottaa siirtymistä usein käytetyille sivuille. Lisäksi Chrme integroituu iOS:n Spotlight -haun kanssa, eli Chrome-kirjanmerkkejä voi nyt hakea suoraan kotivalikosta esiin pyyhkäistävästä hakutoiminnosta.

Chromen iOS-version voi ladata Applen App Storesta.

Chromen siirtyminen käyttämään Applen renderöintimoottoria tarkoittaa, että Chromen pitäisi vakaudeltaan ja nopeudeltaan olla Applen oman Safari-selaimen tasolla. Samoihin aikoihin on Applen Safari tosin saanut huonoa julkisuutta peräti kahden sitä vaivaavan ongelman kanssa. Toinen liittyy verkkosivuun, joka on suunniteltu kaatamaan Safari ja sitä käyttävä laite, kun taas toinen liittyy esimerkiksi usein vierailtuja verkkosivuja tarjoaviin Safari-ehdotuksiin, jotka voivat toistaiseksi tuntemattomasta syystä kaataa Safarin.