Huawei esitteli P9-uutuuspuhelimen: Pääosassa Leican kamera

Huawei esittelee parhaillaan uutta P9-puhelinta Lontoossa. Teknavi on paikan päällä kokeilemassa laitetta ensimmäisten joukossa.

P9:n ruusukultaista värivaihtoehtoa ei ainakaan alkuvaiheessa myydä Suomessa.

Kovassa nousussa maailmanmarkkinoilla oleva kiinalaisyhtiö lanseerasi tilaisuudessa kaksi P9-malliversiota.

Huawein tilaisuudessa Lontoossa on paikan päällä noin 1000 median edustajaa.

Kamera pääosassa

Viime aikoina älypuhelinvalmistajat LG ja Samsung etunenässä ovat esitelleet lippulaivamalliensa uudistettuja kameroita. Samsungin Galaxy S7-puhelimen etuna on laadukas hämäräkuvaus, LG G5:ssä luotetaan sen sijaan 135 asteen panoramakuvaukseen.

Huawei P9:n kamera on suunniteltu yhdessä perinteikkään järjestelmäkameravalmistaja Leican kanssa. Kameran juju on kaksoislinssitekniikassa.

P9:ssä voi valita kolmesta Leica-kuvausmoodista: Standard, Vivid Colors ja Smooth Colors. Kaksoiskameraratkaisun pitäisi parantaa etenkin hämärässä otettujen kuvien laatua ja myös syväterävyyden pitäisi olla nykyisten mobiilikameroiden kärkikastia.

Puhelimessa on kolme tarkennusvaihtoehtoa: laser, syväterävyys ja kontrasti, joista laite valitsee tilanteeseen sopivimman vaihtoehdon.

Huawein mukaan P9:n kameran kenno ottaa sisäänsä peräti 270 prosenttia enemmän valoa kuin iPhone 6s.

P9:ssä käytetään Leican kameratekniikkaa.

P9:ään on asennettu Huawein viimeisin biometrinen sormenjälkitunnistinteknologia. Se sekä nopeuttaa puhelimen avaamista että suojaa tehokkaasti käyttäjän henkilökohtaiset tiedot ja asetukset.

Ohuempi kuin iPhone 6s

P9:ssä on täysin metallinen rakenne. Sen sivut on muotoiltu aavistuksen pyöreiksi. 5,2-tuumaisen näytön taustavalaistusta ja värisaturaatiota Huawei kehuu paremmaksi kuin iPhone 6s -mallissa. Puhelimen näytön ympärillä olevat reunat ovat erittäin ohuet, eli näyttö ulottuu lähes reunasta reunaan. P9 on 0,9 miliä ohuempi kuin iPhone 6s. Huawei kehui tilaisuudessa myös takakameraa, joka ei törrötä ulos metallikuoresta.

P9-mallistossa on kuusi värivaihtoehtoa, joista alkuvaiheessa saatavilla ovat titaaninharmaa ja hopea.

Ohuesta muotoilusta huolimatta P9:ssä on 3000 milliampeerin akku. Puhelimelle luvataan 12 tunnin akunkesto hd-videon katselussa ja kahdeksan tunnin 4G-nettisurfauksen yhdellä latauksella. Pikalataustoiminnon avulla 10 minuutin latauksella saavutetaan 5 tunnin puheaika. Latauspiuha liitetään uuteen USB Type-C -liitäntään, johon piuhan voi työntää kummin päin tahansa.

Huawei esitteli samassa P9:n lanseeraustilaisuudessa myös 5,5-tuumaisen, Press Touch -näytöllä ja 3600 mAh:n akulla varustetun Huawei P9 Plus -mallin. P9 Plus -puhelimen saapumisesta Suomen markkinoille Huawei ilmoittaa  myöhemmin.

Huawei P9:n hinta alkaa 549 eurosta. Ennakkomyynti alkaa Suomessa 8. huhtikuuta, varsinainen myynti käynnistyy 29.4.

Huawei P9:n tekniset tiedot:

   
Koko Pituus: 145mm; Leveys: 70.9mm; Syvyys: 6.95mm; Paino: 144g
Näyttö 5.2” FHD, 2.5D lasi
CPU Huawei Kirin 955 (64-bit),Octa-core (4 x 2.5 GHz A72+ 4 x 1.8 GHz A53)
Käyttöjärjestelmä Android(TM) 6.0
Emotion UI EMUI 4.1
Muisti 32GB ROM, 3GB RAM – 64GB ROM, 4GB RAM
Kamera Takana: Dual 12MP (Monochrome & RGB) Edessä: 8MP
Akku 3,000 mAh