Erikoinen bongaus: kaksi Android-Nokiaa testaustiedoissa

Suositun GeekBench-testaussovelluksen tilastoihin on ilmestynyt kaksi uutta väitettyä Android-pohjaista Nokia-laitetta – ja mukana seuranneet tekniset ovat todella erikoisia.

GeekBench-tulokset voivat olla väärennettyjäkin, mutta siinä tapauksessa voisi ajatella houkutuksena olleen perinteisempien huippuluokan ominaisuuksien esittäminen.

Kuten Nokiapoweruser-sivusto kertoo, 10. elokuuta GeekBenchiin on kirjatunut ”Nokia RM-1490” ja 19. elokuuta ”Nokia 5320”, molemmat Androidilla varustettuna.

Näistä ”Nokia 5320”, joka jakaa nimensä muinaisen Symbian-puhelimen kanssa, on tietojen mukaan ollut varustettuna Android 4.4.4 -versiolla, Qualcommin neliytimisellä järjestelmäpiirillä, jonka suoritinytimet ovat käyneet 2,27 gigahertsin kellotaajuudella sekä 2 gigatavulla RAM-muistia.

Kyseeseen tuleva järjestelmäpiiri voisi olla esimerkiksi Snapdragon 821, mutta siihen yhdistettynä nähty pieni RAM-muisti kummastuttaa. Lisäksi Android-versio alkaa olla jo varsin ikääntynyt.

Vielä ikääntyneempi Android-versio, 4.2.2, kuitenkin on tietojen mukaan ollut toisessa ilmestyksessä, ”Nokia RM-1490” -nimellä tilastoissa kulkevassa väitetyssä laitteessa. RM-alkuinen numerointi seuraa Nokian aiempaa tuotenimijärjestelmää.

”Nokia RM-1490” tarjoaisi tietojen mukaan yllättäen AMD:nA8-5545M-suorittimen, joka on käynyt 500 megahertsin kellotaajuudella. Tälleon vaikea keksiä järkevää selitystä. Lisäksi RAM-muistia on mukana myös 2 gigatavua.

Mitä tästä kaikesta voidaan sitten päätellä?

Ei paljoakaan.

Edelleenkin tulevien Androidilla varustettujen Nokia-laitteiden osalta ollaan aika lailla tilanteessa, että tiedetään jotain olevan varmasti olevan tulossa. Nokia on solminut HMD globalin kanssa sopimuksen Nokia-merkkisten Android-laitteiden markkinoille tuomisesta lisensoimalla tuotemerkkinsä ja patenttejaan.

Kuten jo edellisen kerran Nokian ja tulevien Android-laitteiden oltua puheissa esillä totesimme, ei tulevista Android-Nokioista oikeasti tiedetä vielä käytännössä mitään.

Näin on asianlaita yhä nytkin.