Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Jos haluaa kytkeä iPhonen uuteen Applen läppäriin, täytyy kaapeli ostaa erikseen

Applen uusissa MacBook Pro -läppäreissä ei ole enää muita kuin Thunderbolt 3 -tuellisia USB Type-C -portteja, Touch Barilla ja Touch ID:llä varustetuissa versioissa neljä kappaletta ja perusversiossa vain kaksi.

Apple ei toimita koneen mukana mitään ylimääräistä, kuten esimerkiksi USB-C-Lightning-kaapelia, vaan sellainen täytyy ostaa erikseen, jos haluaa kytkeä esimerkiksi iPhonen uuteen MacBook Prohon. Sama ongelma on toki ollut edessä jo aiemmin esimerkiksi 12 tuuman MacBookissa, jossa on vain yksi USB-C-portti.

Applen 1 metrin USB-C—Lightning-kaapeli maksaa 29 euroa.

Aiempaan nähden uudessa MacBook Prossa on pudotettu pois perinteisten vanhojen USB-porttien lisäksi myös MagSafe-virtaliitäntä, HDMI-liitäntä sekä muistikorttipaikka. Lataamiseen voi käyttää mitä tahansa neljästä USB-C-portista, mutta kiinnitys ei ole enää magneettinen eli irtoa esimerkiksi johtoon kompastuttaessa. Muistikorttipaikasta luopuminen voi ärsyttää erityisesti valokuvaajia.

Myös aiemmat Thunderbolt 2 -laitteet tarvitsevat sovittimen toimiakseen uusilla USB-C-liitäntöjen Thuderbolt 3- yhteyksillä.

Applen Thunderbolt 3 (USB-C) — Thunderbolt 2 -sovitin maksaa 59 euroa.