Jolla sai rahoituksen – toiminta jatkuu, tablettitilaajille luvataan rahat

Sailfish-käyttöjärjestelmää kehittävä Jolla on kertonut rahoituksensa varmistumisesta. Uuden rahan myötä Jollan toiminta eli käytännössä käyttöjärjestelmän kehitys ja lisensointi on turvattu läpi tämän vuoden.

Jolla ajautui pahaan tilanteeseen viime vuoden loppupuolella, kun suunniteltu rahoituskierros epäonnistui pääsijoittajan vetäydyttyä. Jopa konkurssi oli lähellä ja Jolla haki yrityssaneeraukseen. Jolla sai lopulta kuitenkin riittävän rahoituksen, jolle nyt on saatu täydennystä. Yhteensä loppuvuodesta ja nyt loppuun saatetulla rahoituskierroksella kerättiin 10,4 miljoonaa euroa. Jolla ei paljasta rahoittajia.

"Vakavien taloushaasteidemme jälkeen olemme nyt päässeet pois viimeisimmästä kuolemanlaaksosta ja jatkamme vahvasti eteenpäin", kommentoi Antti Saarnio, Jollan hallituksen puheenjohtaja ja yksi yhtiön perustajista.

Lisäksi Jolla on sopinut nyt vapaaehtoisesta velkojen järjestelystä ja peruu tämän myötä yrityssaneeraushakemuksensa.

Jolla Tablet

Jollan taloudellisen tilanteen tummeneminen viime vuoden loppupuolella suisti myös lopullisesti raiteiltaan sen Jolla Tablet -projektin. Lopulta ennakkotilaamansa tablettilaitteen sai vain muutama sata tilaajaa. Muille Jolla aikoo palauttaa rahat. Tänään rahoituksensa varmistumisen myötä Jolla on kertonut myös rahojen maksun onnistuvan. Yhä ensin maksetaan kuitenkin puolet ja loput puolet rahoista luvataan palauttaa tammikuun loppuun mennessä.

Jolla palkkaa nyt myös uusia työntekijöitä ohjelmistokehitykseen. Yhtiön henkilökunta oli vaikeuksien aikana supistunut yli sadasta 40 työntekijään.

Sailfishillä varustettua Intex Aqua Fish -puhelinta odotetaan myyntiin Intiassa vielä toukokuun aikana. Lisäksi Sailfish löytyy myös Salossa valmistukseen tulevasta Turing Robotic Industriesin puhelimesta.

”Uusista lisensointikumppanuuksista kerromme lisää lähiaikoina", toteaa Jollan Saarnio yhtiön tiedotteessa.