Jolla laajentaa Latinalaisessa Amerikassa – kaksi uutta Sailfish OS -puhelinta aloittavat yhteistyön

Suomalainen Jolla laajentaa liiketoimintantaansa nyt Latinalaisessa Amerikassa. Jollan paikallinen bolivialainen kumppani Jala Group julkistaa myöhemmin tänään kaksi ensimmäistä Jollan kehittämään Sailfish-käyttöjärjestelmään perustuvaa Accione-älypuhelintaan.

Jollan liiketoiminta perustuu nykyisin alueellisiin kumppanuuksiin. Ennen Latinalaista Amerikkaa Jolla on tehnyt yhteistyötä paikallisten kumppanien kanssa jo Venäjällä ja Kiinassa. Nyt Sailfish-käyttöjärjestelmästä on tarkoitus kehittää mobiilikäyttöjärjestelmä yhdessä Jala Groupin kanssa erityisesti Latinalaisen Amerikan tarpeisiin.

Jolla ja Jala Group aloittavat Sailfish Beta -ohjelman ohjelmiston räätälöimiseksi.

”Aloittamalla Sailfish Beta -ohjelman ja lanseeraamalla Accione-laitteet, Jala Group vahvistaa visiotaan, että Boliviassa voidaan luoda ja kehittää ohjelmistoja luoden lisäarvoa koko mantereelle. Tekemällä tämän ajamme voimakkaasti Latinalaisen Amerikan teknologista vapautumista. On aika meille lopettaa vain teknologian kuluttaminen tuotteiden muodoissa. Nyt meistä tulee aineettoman omaisuuden luojia”, paaluttaa Jala Groupin perustaja ja toimitusjohtaja Jorge Lopez tarpeen Latinalaisen Amerikan omalle ohjelmistokehitykselle.

”Yhteistyö Jala Groupin kanssa Latinalaisen Amerikan markkinoilla on merkittävä askel eteenpäin alueellisen strategiamme toteuttamisessa. Sailfish OS on ainoa mobiilikäyttöjärjestelmä maailmassa, joka tarjoaa mahdollisuuden rakentaa alueellista teknologista itsenäisyyttä, jota suurelta Latinalaisen Amerikan markkinalta on täysin puuttunut tähän asti. Tämä on pitkän tähtäimen panostus, jonka jaamme Jala Groupin kanssa”, kommentoi puolestaan Jollan perustajiin lukeutuva, toimitusjohtajana toimiva Sami Pienimäki.

Jala Group aikoo seuraavaksi kerätä osallistujia kehittäjistä ja käyttäjistä osaksi Sailfish Beta Programia Latinalaisessa Amerikassa. Aluksi tavoitteena on tuotekehitystyö ohjelmiston räätälöimiseksi palautteen perusteella Latinalaisen Amerikan tarpeisiin.

Tarkemmat viralliset tiedot ensimmäisistä kahdesta Accione-nimisestä uudesta Sailfish OS -puhelimesta kerrotaan vielä myöhemmin tänään Bolivian aikaa.