Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Jolla aloittaa loppurahojen palautukset tablettitilaajille vaiheittain - aluksi vain sadalle arvotulle asiakkaalle

Suomalainen Jolla käynnistää nyt lupaamansa loppurahojen palautukset sen tabletin tilanneille asiakkaille. Aiemmin Jolla on palauttanut tablettia vaille jääneille asiakkaille rahoista puolet vuoden 2016 alkupuolella.

Koska Jollan taloudellinen tilanne on edelleen tiukka, kertoi Jolla aikovansa toteuttaa rahojen palauttamisen vaiheittain.

Jolla on luvannut tehdä palautuksia niinä kuukausina, kun sen liiketoiminta on tuonut yhtiölle positiivista kassavirtaa. Näin tapahtuu ensimmäisen kerran nyt heinäkuussa, ja ensimmäiset 100 satunnaisesti arvottua tilaajaa saavat halutessaan loputkin rahansa takaisin Jollalta.

”Vaikka se ei suoraan sanottuna ole huikea määrä, on se mitä tilanne sallii meidän tekevän toistaiseksi. Olemme päättäväisiä jatkamaan prosessia kuukausina, jona meillä on positiivista kassavirtaa”, kommentoi Jollan toimitusjohtaja Sami Pienimäki.

Jolla ottaa yhteyttä rahansa takaisin saaviin sähköpostitse. Asiakkaille tarjotaan rahojen takaisin saamisen ohella mahdollisuus lahjoittaa ne Sailfish OS:n kehitystyöhön tai jättää rahat krediiteiksi tuleviin ostoksiin Jollalta, kuten mahdollisesti toteutuvaan Sailfish OS:n myyntiin Sonyn Xperia X -älypuhelimessa.

Jollan liiketoiminta koostuu nykyään Sailfish OS -käyttöjärjestelmän lisensoinnista, jossa pääroolissa ovat alueellinen yhteistyö Sailfishin ympärillä Venäjällä ja Kiinassa.

”Vaikka nämä projektit ovat suuria ja ottavat aikaa, ne kehittyvät vakaasti ja odotamme niiden kasvavan merkittäviksi bisneksiksi ajan kanssa. Nämä kaksi ovat nyt meidän avainasiakkaitamme mutta projektit ovat varhaisessa vaiheessa ja liikevaihto on tiukassa”, totesi Pienimäki aiemmassa Jollan tiedoksiannossa. ”Ennen kuin yhtiö kääntyy plussalle lisensointiliikevaihdosta, taloudellinen tilanteemme pysyy erittäin keskittyneenä ja tiukkana.”