Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Maailman ensimmäinen Google Cast -kaiutin nähtävillä DigiExpossa

JBL esitteli syyskuussa IFA-messuilla uuden Playlist-kaiuttimen, joka tukee Google Cast -sovellusta. Castin avulla älypuhelimen video- ja musiikkisisältöä voi toistaa langattomasti televisioon tai kaiuttimiin.

Tähän mennessä Google Castia suoraan tukevia kaiuttimia ei ole ollut. JBL:n malli on ensimmäinen lajissaan maailmassa. Castia tukevia laitteita ovat muun muassa Google Chromecast ja Apple TV. Kaiutimille on saatavissa erillinen Google Cast -yksikkö, joka mahdollistaa langattoman siirron.

JBL Playlist on valmistajan ensimmäinen Google Castia tukeva kaiutin. Kuten aikaisemmat JBL:n kaiuttimet, Playlistilla voi soittaa musiikkia myös bluetoothin kautta älypuhelimesta. Cast-tuen ansiosta kaiuttimella voi suoratoistaa musiikkia langattomassa verkossa Android- tai iOS-laitteelta. Käyttäjä tarvitsee tällöin Google Cast -sovelluksen. Cast tuo mukanaan monihuonetuen. Kaiuttimessa on erillinen painike, joka aktivoi musiikin soiton halutusta sovelluksesta.

Playlistin miinuksena on se, ettei kaiuttimessa ole akkua vaan se on pidettävä verkkovirrassa.

JBL Playlist tulee myyntiin tammikuussa 179 euron hintaan. Kaiutin on nähtävillä ensimmäisen kerran Suomessa tulevana viikonloppuna DigiExpo -messuilla Helsingin Messukeskuksessa Teknavin tuottamalla Tulevaisuus on täällä -osastolla.