Aktiivisuusrannekkeiden valmistaja vaikeuksissa – realisoi jo varastonsa rahan tarpeessa

Muun muassa aktiivisuusrannekkeistaan sekä langattomista kaiuttimistaan tutun Jawbonen tulevaisuus on noussut suureksi kysymysmerkiksi.

Jawbone on lopettanut UP-aktiivisuusrannekkeidensa valmistuksen sekä myynyt koko jäljellä olleen varaston jälleenmyyjälle, on Tech Insider -sivusto raportoinut. Myynti tapahtui alennuksella normaalista hinnasta, ja Tech Insiderin mukaan Jawbone tarvitsi myynnistä saamansa rahat liiketoimintansa jatkamiseen.

Jawbonelta ei kommentoitu tietoja ja on epäselvää, voisiko yhtiö vielä käynnistää uudelleen UP-aktiivisuusrannekkeidensa kuten UP2:n, UP3:n ja UP4:n tuotannon.

Jawbone on ollut ongelmissa aiemminkin eikä se ole pärjännyt kilpailijoilleen, kuten Fitbitille. Jawbone on myös haastanut Fitbitin oikeuteen yrityssalaisuuksien varastamisesta ja patenttirikkomuksista. Yhtiöiden välinen kiista ja oikeudenkäynnit ovat vielä kesken.

Viime vuonna Jawbonelleongelmia aiheutti suunnitellun rahoituskierroksen peruuntuminen sijoittajan vetäydyttyä yllättäen viime hetkellä. Lopulta tammikuussa Jawbone kertoi nostaneensa rahoitusta 165 miljoonaa dollaria, mutta raportoidusti yhtiön arvostus laski rahoituskierroksella aiemmasta kolmesta 1,5 miljardiin. Jawbonen historiassa on nähty irtisanomisia, johtajavaihdoksia ja lukuisia tuotteiden myöhästymisiä.

Aktiivisuusrannekkeet ovat olleet viime aikoina Jawbonen päätuotelinja, mutta se on myynyt yhä myös langattomia, Jambox-nimisiä Bluetooth-kaiuttimia. Myös Fortune-julkaisun tietojen mukaan Jawbone yrittäisi myydä myös kaiutinliiketoimintaansa, ja se on aktiivisuusrannekkeiden tavoin myynyt myös kaiutinvarastoaan rahan tarpeessa.

Jawbonen näillä näkymissä luopuessa kaikista nykyisistä tuotteistaan, voisi se jatkossa aiempien kommenttien perusteella keskittyä kehittyneempiin puettaviin terveyslaitteisiin, esimerkiksi aktiivisuusrannekkeisiin, jotka täyttäisivät terveydenhoidolliset vaatimukset tarkkuudeltaan ja tomivuudeltaan.