Aktiivisuusrannekevalmistaja kiistää vaikeudet – aikoo jatkaa puettavissa laitteissa

Jawbone kiistää viikonloppuna liikkeellä olleet tiedot vetäytymisestään aktiivisuusrannekkeiden markkinoilta.

Jawbone kerrottiin lopettaneen sen UP-aktiivisuusrannekkeidensa valmistuksen sekä myyneen koko jäljellä olleen varastonsa kerralla jälleenmyyjälle. Asiasta raportoi Tech Insider -sivusto.

Viikonlopun tiedoista saattoi saada sen kuvan, että Jawbone ei jatkaisi aktiivisuusrannekkeissa lainkaan. Tech Insiderin mukaan edelleen Jawbone todellakin on lopettanut tähän asti myymiensä eri UP-rannekkeiden valmistuksen ja realisoinut varastonsa, mutta tämä ei tarkoita, ettei se voisi tuoda jatkossa uutuuksia markkinoille.

Jawbone on nyt toimittanut kommentin tilanteesta muun muassa Engadgetille.

– Spekulaatiot, että Jawbone on poistumassa puettavien (laitteiden) liiketoiminnasta tai lopettamassa kaiken liiketoiminnan ovat vääriä, todetaan lausunnossa.

– Jawbone pysyy täysin sitoutuneena innovoimaan ja rakentamaan loistavia puettavia tuotteita. Yhtiö ei ole koskaan ollut innostuneempi kehityksessä olevasta teknologiastaan ja tuotteistaan ja odottaa niiden esittelemistäniiden valmistuttua. Hallinnoimme varastojamme sisäisten liiketoimintaprosessien ja tuotteiden strategisten elinkaarten mukaisesti. Tämä tilanne ei ole lainkaan erilainen ja jatkamme kaikkien markkinoillaolevien tuotteidemme tukemista, kertoo Jawbone nyt.

Aktiivisuusrannekkeet ovat olleet viime aikoina Jawbonen päätuotelinja, mutta se on myynyt yhä myös langattomia, Jambox-nimisiä Bluetooth-kaiuttimia. Myös viikonlopun Fortune-julkaisun tietojen mukaan Jawbone yrittäisi myydä myös kaiutinliiketoimintaansa, ja se on aktiivisuusrannekkeiden tavoin myynyt myös kaiutinvarastoaan rahan tarpeessa.

Jawbonen historia on ongelmallinen eikä se ole pärjännyt kilpailijoilleen, kuten Fitbitille. Jawbone on myös haastanut Fitbitin oikeuteen yrityssalaisuuksien varastamisesta ja patenttirikkomuksista. Yhtiöiden välinen kiista ja oikeudenkäynnit ovat vielä kesken.

Viime vuonna Jawbonelleongelmia aiheutti suunnitellun rahoituskierroksen peruuntuminen sijoittajan vetäydyttyä yllättäen viime hetkellä. Lopulta tammikuussa Jawbone kertoi nostaneensa rahoitusta 165 miljoonaa dollaria, mutta raportoidusti yhtiön arvostus laski rahoituskierroksella aiemmasta kolmesta 1,5 miljardiin. Jawbonen historiassa on nähty irtisanomisia, johtajavaihdoksia ja lukuisia tuotteiden myöhästymisiä.