Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Jollan suunnittelema uusi puhelin ei Suomeen?

Jollan suunnittelemaa ja intialaisen Intexin myymää historian toista virallista Sailfish-puhelinta on ainakin aluksi hyvin vaikea ostaa Suomeen.

Intex Aqua Fish -nimellä myytävä puhelin tulee aluksi myyntiin vain Intiassa, ja sielläkin vain Snapdeal-verkkokaupan kautta. Snapdeal on myös yksi Jollan kumppaneista puhelimessa – se saa oman kumppanitilansa, tai ”supersovelluksensa”, näkyväksi osaksi puhelimen Sailfish-käyttöjärjestelmää.

Jollan Antti Saarnio (keskellä) ja Intex-johtajat poseerasivat uuden Aqua Fish -puhelimen kanssa Jollan tilaisuudessa.

Snapdeal ei toimita tavaraa tänne, joten puhelimen saamiseksi pitäisi kuljetus järjestää itse.

Pieni toivonkipinä asiassa kuitenkin on. Jos puhelin saa Intiassa hyvän vastaanoton, voi Intex tuoda sitä muillekin markkinoille.

– Aluksi testaamme Intian markkinoilla tilannetta. Olemme todella toiveikkaita vahvasta vastaanotosta ja toivomme pystyvämme laajentumaan maailmanlaajuisesti”, kommentoitiin Intexin johdosta Jollan tilaisuudessa. Intex on vahva kotimaassaan Intiassa, mutta kolme miljoona puhelinta kuukaudessa myyvä yhtiö on aikeissa laajentua muillekin markkinoille.

Jollan puhelin tulee Intiassa myyntiin noin 130 euroa vastaavalla hinnalla todennäköisesti huhtikuun loppuun mennessä. Intexin kaikista myymistä puhelimista 75 prosenttia on hinnaltaan alle 70 dollaria eli noin 63 euroa. Intexin myynnistä vielä nyt puolet on peruspuhelimia, mutta älypuhelnten osuus on kasvussa.

Jollalla ei ole toistaiseksi suunnitelmia alkaa esimerkiksi myydä puhelimia itse täälläpäin.

Intex Aqua Fishin muotoilu tuo mieleen alkuperäisen Jollan puhelimen.

 

Jolla kertoi aiemmin tilaisuudessaan Mobile World Congressin yhteydessä pääasiassa uusista kumppanuuksistaan: Intex-puhelimen lanseerauksesta, kumppanuudesta Afrikan markkinoilla täkäläisen mi-Fonen kanssa sekä yhteistyöstä Sailfishin Fairphoneen tuomisen osalta tehtävästä yhteistyöstä.

Tutustuimme Intexin puhelimeen jo aiemmin Mobile World Congressin aikana – lue katsauksemme tästä. Intex Aqua Fish on Jollan suunnittelema ja kehittämä, mutta Intex vastaa puhelimen myynnistä.

Puhelimessa on muun muassa viiden tuuman HD-näyttö, kahdeksan ja kahden megapikselin kamerat, Qualcommin Snapdragon 210 -järjestelmäpiiri sekä 4G LTE -verkkoyhteydet. Puhelimen muotoilu muistuttaa vahvasti Jollan alkuperäistä puhelinta, mutta koko vain on suurempi kookkaamman näytön myötä.

Aqua Fish valmistetaan Kiinassa, mutta mahdolliset tulevat Intexin Sailfish-puhelimet pitäisi jo valmistaa Intiassa. Intex on juuri avannut uuden sen tuotantokapasiteettia kasvattavan tehtaan.