Honor-suosikkipuhelimen tilanne auki - saako jättipäivityksen vai ei?

Huawei saattaa jättää Suomessa viime vuosien suosituimpiin älypuhelimiin lukeutuneen Honor 7:n ilman merkittävää Android Nougat -päivitystä.

Vielä toistaiseksi Nougatin saapumisesta Honor 7:lle ei ole kerrottu, vaikka tänään Huawei aloitti jo hakemaan Suomessa beetatestaajia edullisemman ja karsitumman Honor 7 Liten Nougat-päivitykselle. Yllättäen Honor 7 Lite saattaa saada merkittävän päivityksen, ja isovelimalli ei.

”Emme vielä tiedä, tuleeko Honor 7:lle Nougat-päivitys. Kerromme asiasta heti, kun saamme asiaan vahvistuksen”, kerrottiin Huaweilta Mobiili.fille.

Honor 7 tuli myyntiin Suomessa elokuussa 2015, ja Honor 7 Lite myöhemmin kesällä 2016.

Erityisesti Huawei- ja Honor-puhelimissa Android Nougat -päivitys on merkittävä, sillä ne saavat samassa yhteydessä myös paljon Huawein omia uudistuksia EMUI 5.0 -käyttöliittymäpäivityksessä. Se muun muassa uudistaa ulkoasun ilmettä raikkaammaksi ja lähemmäs vakio-Androidia, mahdollistaa myös Huawei-puhelimista puuttuneen erillisen sovelluskuvakkeiden valikon.

Uuden ilmeen ja Android 7.0 Nougatin sisältämien uudistusten, kuten näytön jakamisen kerralla kahdelle sovellukselle (Multi Window) lisäksi EMUI 5.0 -päivitys sisältää myös muutamia Huawein omia uutuuksia. Näitä ovat esimerkiksi mahdollisuus kahden Facebookin tai WhatsAppin käyttöön.

Aiemmin Suomessa Nougat + EMUI 5.0 -päivityksen ovat jo saaneet Huawei P9 ja Honor 8 -puhelimet. Huawei Mate 9 -puhelimissa uusin versio oli jo esiasennettuna.