Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Facebookin uusi Moments-omaisuus saapui Suomeen – tästä on kyse

Facebookin viime vuonna julkaisema Moments-sovellus on vihdoin virallisesti saatavilla myös Suomessa. Kyseessä on sovellus, jonka turvin Facebookin käyttäjät voivat kätevästi keskenään jakaa erilaisissa tilaisuuksissa ja tilanteissa otettuja kuvia.

Facebook kuvailee Moments-sovellusta seuraavasti:

Tarjolla on vihdoin helppo tapa katsoa kavereiden puhelimissa olevia kuvia, joissa olet mukana. Nyt on helppoa kerätä kuvat yhteen paikkaan katsomista varten tapahtumien, juhlien, matkojen tai yhteisten illanviettojen jälkeen. Momentsin avulla voit jakaa omat kuvasi kavereillesi ja saada itsellesi heidän ottamansa kuvat.

Etuja: Sovellus ryhmittelee kuvat niissä olevien ihmisten ja kuvaamispaikan mukaan. Voit synkronoida kuvasi haluamillesi kavereille yhdellä napautuksella. Kaverit voivat tämän jälkeen lisätä omat kuvansa kyseiseen hetkeen. Kaikki voivat siis nähdä yhdessä ottamanne kuvat.

* Kaikki kuvat pysyvät järjestyksessä yksityisesti.* Voit synkronoida useita kuvia yhtä aikaa, eikä kuvia tarvitse lähettää teksti- tai sähköpostiviestillä.* Voit hakea itsestäsi tai kavereistasi otettuja kuvia.* Voit tallentaa muiden sinulle synkronoimat kuvat puhelimesi kameran rullaan.* Voit jakaa suoraan Facebookiin tai Instagramiin tai lähettää kuvat Messengerillä.

Nyt julkaistu versio Momentsista ei kuitenkaan aiemmista versioista poiketen käytä enää varsinaista kasvojentunnistusta ehdottaakseen, kenelle kuvia tulisi jakaa. Sen sijaan sovellus tunnistaa eri kuvista keskenään samannäköisiä kasvoja, jotka käyttäjän tulee sitten nimetä. Sovelluksen EU-versio on siis Yhdysvalloissa aiemmin julkaistua versiota hieman työläämpi käyttää. Ihmisten tunnistaminen kuvista ei kuitenkaan ole ainoa keino, jolla Moments kuvia ryhmittelee, vaan se ottaa huomioon myös sijainnin ja ajan, missä ja milloin kuvia on otettu.

Moments on ladattavissa Apple App Storesta ja Googlen Play-kaupasta.