Ison Nexus-puhelimen tiedot paljastuivat

Tiettävästi Googlen ja HTC:n yhteistyönä tekeminä on tänä vuonna tulossa jälleen kaksin kappalein Nexus-puhelimia. Aivan hiljattain paljastui puhelimista pienemmän, ”Sailfishin”, tiedot, ja nyt ovat isomman, työnimellä ”Marlin” kehitetyn laitteen tiedot vastaavasti paljastuneet AnTuTu-testisovelluksen kautta.

Sailfish ja Marlin sisältävät molemmat tämän hetken huippua edustavaa älypuhelinrautaa, ja laitteiden tiedot ovatkin monilta osin yhtenevät. Suurin ero kahden laitteen välillä on näytössä. Siinä missä Sailfish on varustettu viisituumaisella Full HD -näytöllä, käyttää Marlin 5,5-tuumaista, 2560 x 1440 pikselin näyttöä.

Sekä Sailfish että Marlin käyttävät Qualcommin Snapdragon 820 -järjestelmäpiiriä, neljän gigatavun RAM-muistia ja 32 gigatavun sisäistä tallennustilaa. Huhujen mukaan tulossa on myös 128 gigatavun tallennustilalla varustettuja versioita. Kameroiden tarkkuudet molemmissa puhelimissa on kahdeksan ja 13 megapikseliä, ja käyttöjärjestelmänä on luonnollisesti uusin Android, eli 7.0 Nougat.

Näiden kahden ”Nexus”-puhelimen brändäyksen ympärillä liikkuu tällä hetkellä paljon avoimia kysymyksiä. Aiemmin huhuissa on mainittu esimerkiksiNexus S1- ja Nexus M1 -mallinimiä, mutta joidenkin arvioiden mukaan Google olisi poikkeamassa aiemmasta Nexus-linjasta ja tuomassa laitteet puhtaasti Google-brändättyinä, ilman mainintaa Nexus-nimestä.