iPhonesta akku tyhjä? Veivaa kammella lisää virtaa

Lisävirtaa tarjoava puhelimen suojakotelo ei ole millään tavalla uusi idea, eikä varsinaisesti uusinta uutta ole myöskään ajatus muuttaa liike-energiaa sähkövirraksi. Sen sijaan kun nämä kaksi ideaa lyö yhteen ja muotoilee ne iPhone 6:n tai 6s:n ympärille tiivisti istuvaksi paketiksi, syntyy AMPware. Kyseessä on iPhone-kotelo, joka lataa iPhonen akkua takakuoren kampea veivaamalla.

AMPware on amerikkalaistuote, jonka idea syntyi vuoden 2005 Katarina-hurrikaanin yhteydessä. AMPwaren taustalla ovat Mark Gabriel ja Erik Durr, jotka molemmat joutuivat tekemisiin hurrikaanin kanssa. Hurrikaania seuranneessa kaaoksessa Markilla oli mukanaan hätätilanteiden varalta kehitetty radio, johon sai virtaa kampea veivaamalla. Radiolle ei noissa tilanteissa juurikaan ollut kuitenkaan käyttöä, mutta syntyi idea, että läheisiin olisi helpompi pitää yhteyttä, jos myös puhelimeen saisi lisävirtaa kammesta. Näin kehitettiin AMPware.

AMPwaren kotelo on suunniteltu iPhone 6:lle ja 6s:lle ja sen takakannessa on pyöritettävä kampi, jonka saa käännettyä siististi piiloon silloin, kun se ei ole käytössä. Kun puhelimen virta alkaa käydä vähiin, käännetään kampi esiin ja ryhdytään veivaamaan. AMPware tuottaa parhaimmillaan viiden voltin jännitteen ja yhden ampeerin virran, ja valmistajan mukaan viiden minuutin veivaamisella saa tunnin lisää käyttöaikaa peruskäytössä tai viisi tuntia lisää valmiusaikaa.

Valmistajan verkkosivujen mukaan mukaan kotelo on nyt ennakkotilattavissa ja hintaa Yhdysvalloissa on 79 dollaria (noin 72 euroa). Ensimmäisten toimitusten on ollut määrä lähteä liikkeelle joulukuussa,mutta AMPwaren Indiegogo-sivun perusteella toimitukset pääsevät alkamaan vasta helmikuussa.