Uusi verkkokauppa Teknavi.com

iPhonen tuleva käyttöjärjestelmäpäivitys tuo videopuheluihin pienen mutta mullistavan uudistuksen

Applen FaceTime-puheluihin julkaistaan iOS 13:n myötä uudistus joka vaikuttaa aluksi varsin vähäpätöiseltä, mutta saattaa osoittautua yllättävän merkittäväksi. FaceTime mahdollistaa jatkossa katsekontaktin keskustelukumppanin kanssa.

Normaalisti, kun videopuhelun aikana katsoo keskustelukumppaniaan silmiin – siis kohdistaa katseensa näytölle – näyttää keskustelukumppanille siltä kuin tuijottaisi alaspäin ja tämän ohi. Applen FaceTime-puhelut korjaavat iOS 13 -ohjelmiston myötä ongelman, kun katsekontakti korjataan tekoälyn avulla.

Vasemmalla todellinen kuva, oikealla ARKitin avulla muokattu kuva parannetulla katsekontaktilla. Kuva on peräisin Twitter-käyttäjä Will Sigmonilta.
Vasemmalla todellinen kuva, oikealla ARKitin avulla muokattu kuva parannetulla katsekontaktilla. Kuva on peräisin Twitter-käyttäjä Will Sigmonilta.

Jatkossa FaceTime-videopuhelun keskustelukumppanin silmiä ”korjataan” siten, että hän näyttää katsovan suoraan silmiin, siis käytännössä kameraan. Ominaisuus toteutetaan ARKitin avulla siten, että laite seuraa videopuhelun puhujan kasvojen ja silmien liikkeitä mukauttaen niitä sitten siten, että katse näyttäisi kohdistuvan suoraan etukameraan.

Ominaisuus on jo saatavilla iOS 13:n kolmannessa betajulkaisussa, mutta laajemmin se tullee saataville syksyllä.

Katsekontaktin FaceTime-puheluissa korjaava uudistus vaatii toimiakseen ARKit 3:n sisältämiä rajapintoja, jotka ovat saatavilla vain iPhone XS:llä, XS Maxilla ja iPhone XR:llä. Kaikille iOS 13:n saaville iPhone-malleille ominaisuutta ei siis ole luvassa.