Sormenjäljellä voi pian avata Mac-tietokoneen lukituksen

Apple on tuomassa tulevaan Mac-tietokoneidensa OS X -käyttöjärjestelmän päivitykseen tuen Touch ID:lle, kertoo MacRumors.

Näillä näkymin Macit eivät kuitenkaan olisi saamassa omaa Touch ID -tunnistintaan, vaan lukitus avautuisi yhteistyössä käyttäjän iPhonen tekemän sormenjälkitunnistuksen kanssa.

Uusi ominaisuus tulisi jo OS X:n seuraavana vuorossa olevaan 10.12-versioon, jonka esittelyä Applelta odotetaan vajaan 4 viikon kuluttua 13. kesäkuuta WWDC-kehittäjäkonferenssinsa avauksessa.

MacinTouch ID -avaus tapahtuisi iPhonen yhdistymisellä Bluetooth LE -yhteydellä koneeseen.

Toisena mahdollisuutena MacRumors spekuloi myös mahdollisuudella, jossa Apple Watchia käytettäisiin Macin avaukseen lukituksesta myös salasanan tai pääsykoodin sijaan. Näillä linjoilla on itse asiassa jo kolmannen osapuolen Knock-sovelluskin.

Salasanan korvikkeena toimimisen ohella Touch ID -varmistus tarvitaan Maceihin myös huhuttua Apple Payn mukaantuloa silmällä pitäen.

Yhtenä uutena toimintona tulevaan OS X -päivitykseen odotetaan myös Siriä. MacRumors on julkistanut kuvankaappauksia Sirin kuvakkeista OS X:ssä. Sirin odotetaan Macissa toimivan pitkälti iOS-laitteita vastaavasti, ja mukaan on tulossa myös taustavalmius Hei Siri -komennolle.

Mahdollisia muita tulevan OS X -päivityksen uudistuksia ovat Kuvien ja iTunesin uudistuminen.

Spekulaatioita on ollut myös ilmassa, että koko käyttöjärjestelmän nimi voisi nyt vaihtua. MacOS-nimi sopisi Applen muiden järjestelmien, iOS:n, tvOS:n sekä watchOS:n, rinnalle.