Uusi verkkokauppa Teknavi.com

iPhoneen Android ja lisää akkukestoa? Tämä suojakotelo tarjoaa molemmat

Aiemmin kesällä maailmalta kantautui tarinaa Tendigi-kehitysstudion teknologiajohtaja Nick Leestä, joka harrastemielessä askarteli iPhonelle suojakotelon, joka toi Android-käyttöjärjestelmän iPhonen näytölle. Lee ei suinkaan ole ollut yksin ideansa kanssa, sillä nyt Kiinassa on esitelty hieman vastaava koteloratkaisu, ja tällä kertaa kyse ei ole harrastelusta, vaan Mesuit on tulossa oikeasti myyntiin.

Mesuit on iPhonelle tarkoitettu suojakotelo, joka sisältää paitsi akun, myös täysin toimivan älypuhelimen modeemeineen ja SIM-korttipaikkoineen. iPhone 6-, 6s-, 6 Plus- ja 6s Plus -malleille soveltuvat Mesuit-kotelot sisältävät joko 1700 tai 2500 milliampeeritunnin akun ja 32, 64 tai 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Käyttöjärjestelmänä Mesuitissa on Androidiin pohjautuva Mesuit OS 1.0, joka saadaan iPhonen näytölle sovelluksen kautta. Pienempi, iPhone 6:lle ja 6s:lle tarkoitettu Mesuit tulee Kiinassa myyntiin 999 juanin eli noin 135 euron hinnalla, kun taas isompi, 6 Plussalle ja 6s Plussalle tarkoitettu kotelo maksaa 1099 juania eli hieman alle 150 euroa.

Kunnianhimon puutteesta ei Mesuitin kehittäjää voi moittia, sillä yhtiöllä on tarkoituksena ensi vuonna tuoda myyntiin Android-puhelimille tarkoitettu iOS-kotelo. Muutama kysymys toki jää ilmaan roikkumaan, kuten se, mille Android-puhelimille kotelo on tarkoitus sovittaa, sillä erikokoisia ja -muotoisia Android-puhelimia on kuitenkin markkinoilla aivan eri malliin kuin Applen iPhoneja. Lisäksi Applen iOS-käyttöjärjestelmä ei ole aivan samaan malliin yleisesti saatavilla, tai ainakaan luvallisesti käytettävissä, kuinavoimen lähdekoodin Android.