Uusi verkkokauppa Teknavi.com

iPhone 7:ssä huonoin akkukesto – lippulaivapuhelimet vertailussa

Brittiläinen kuluttajatestausorganisaatio Which? on suorittanut neljälle valmistajien lippulaivaälypuhelimelle toiminta-aikavertailun.

Vertailussa mukana olivat Applen uusi iPhone 7 sekä kolme aiemmin tänä vuonna myyntiin tullutta Android-huippupuhelinta –Samsung Galaxy S7, HTC 10 sekä LG G5.

Erityisesti puheaikavertailussa 3G-verkossa iPhone 7 jäi muista hurjasti. iPhone 7:llä puheaika ylsi 712 minuuttiin eli vajaaseen 12 tuntiin. Android-kolmikko oli kuitenkin selvästi parempi ja kaikkien kolmen akkukesto puhelussa oli yli tuplasti iPhone 7:ää parempi. Paras oli HTC 10 lähes 31 tunnin akkukestollaan.

Which?:nkin tärkeämmäksi nostamassa verkkoselailuajassa 3G-verkossa erot olivat pienempiä, mutta iPhone 7 oli silti huonoin. iPhone 7:llä surffailu onnistui 615 minuutin ajan. Myös tältä osin HTC 10 oli voittaja 790 minuutin suorituksellaan.

iPhone 7:n huonolle akkukestolle on selkeä ja ei kovin yllättävä selitys: sen akku on yksinkertaisesti pienempi kapasiteetiltaan. iPhone 7:ssä on 1 960 milliampeeritunnin akku, joka on 14 prosenttia aiempaa iPhone 6s:ää suurempi kapasiteetiltaan, mutta jää selvästi HTC 10:n ja Samsungin Galaxy S7:n 3 000 milliampeeritunnin ja myös LG:n G5:n 2 800 milliampeeritunnin akuista.

Applen itsensä mukaan iPhone 7 tarjoaa 2 tuntia edeltävää iPhone 6s:ää paremman toiminta-ajan. iPhone 7:n puheajaksi 3G-verkossa Apple kertoo 14 tuntia ja internet-käyttöajaksi 12 tuntia. Näistä Which?:n testeissä jäätiin molempien osalta siis noin 15 prosentin päähän luvatusta.

Applen suuremmassa iPhone 7 Plussassa on merkittävästi suurempi 2 900 milliampeeritunnin akku, joten se olisi oletettavasti pärjännyt myös tässä vertailussa paremmin. Apple lupaa Plussalle 21 tunnnin puheajan ja 13 tunnin internet-käyttöajan 3G-verkossa.

Which? testasi lippulaivaälypuhelimet.

Which? testasi akunkeston omalla puhelinverkkosimulaattorillaan, joka takaa saman vahvuisen antennisignaalin kaikille testilaitteille. Lisäksi näytön kirkkaus puhelimissa on asetettu samalle tasolle ja puhelimille suoritettu koko lataussykli akun tyhjentämisestä sen täyteen lataamiseen.Puheluita testattiin jatkuvalla puhelulla 3G-verkossa ja verkkoselailuaikaa päivittämällä erityistä verkkosivua 3G-verkon yli.