Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vuotokuva: iPhone 7:n värivaihtoehdot näytillä

Applen seuraavien iPhone-mallien esittely häämöttelee parin kuukauden päässä, ja yksi huhuttuja uudistuksia on ollut mahdollinen uusi värisävy. Italialaisen Macitynet-sivuston julkaiseman kuvan perusteella ei uutta värisävyä kuitenkaan kannata odottaa.

Uudesta värisävystä on ahkerammin huhuttu jo ainakin muutaman viikon ajan. Aluksi huhuttiin jonkinlaisesta sinisen sävystä, sitten Apple Watchista tutusta, hyvin tummasta ”tähtimusta”-värityksestä. Nyt nähdyn kuvan perusteella kumpikaan aiemmista huhuista ei kuitenkaan pidä paikkaansa, vaan värivaihtoehdot näyttäisivät olevan samat kuin iPhone 6s:ssä, eli hopea, kulta, ruusukulta ja tähtiharmaa.

Alumiinirunkoinen iPhone 5 oli aikoinaan saatavana mustana, mutta sittemmin tumman iPhonen roolin on ottanut tähtiharmaa, yhdessä mustan etupaneelin kanssa. Tähtiharmaasta on tosin nähty useita eri versioita eri laitteissa. Tähtiharmaalla on ainakin se etu mustaan verrattuna, että mahdolliset naarmut alumiinissa erottuvat huonommin.

Applen iPhone-mallisto on ollut väritykseltään hyvin rauhallinen esimerkiksi iPod-mallistoon verrattuna. Eri iPod-malleissa on vuosien saatossa nähty hyvinkin räiskyviä värivaihtoehtoja, mutta iPhone-mallien värimaailmaa voisi lähinnä kutsua arvokkaaksi ja ehkä hieman ilmeettömäksi.