iPhone 7:n uusi kotipainike ei toimi enää tavallisilla hanskoilla

 

iPhone 7:ssä ja iPhone 7 Plussassa kotipainikkeen tilalla on kapasitiivinen kosketusalue, joka näyttää samalta kuin ennen mutta toimii täysin eri tavalla: painike ei ole enää fyysisesti liikkuva, vaan vaste painalluksesta luodaan iPhonen värinämoottorilla.

Koska kotipainiketta ei enää fyysisesti paineta, vaan se tunnistaa kosketuksen kosketusnäytön tavoin, ei sitä voi enää käyttää tavallisilla hanskoilla. Kapasitiivisilla sormenpäillä varustettujen sormikkaiden tai hanskojen pitäisi kuitenkin yhä toimia – vaikka vastakkaisiakin yksittäisiä väitteitä on nähty. Kapasitiivisilla sormikkailla tulee osua kotipainiketta ympäröivään reunukseen, joka aktivoi kapasitiivisen alueen tunnistuksen.

Touch ID -sormenjälkitunnistus ei tietenkään toimi hanskat kädessä, kuten ei ole toiminut aiemminkaan. iOS 10:ssä Apple kuitenkin muutti lukitusnäyttönsä toimintaa ja lukituksesta avaus tapahtuu nyt aiemman sivulle pyyhkäisyn sijaan kotipainiketta painamalla, jolloin Touch ID tunnistaa sormenjäljen tai esiin tulee pääsykoodipyyntö, Jos pääsykoodia ei ole asettanut kotipainikkeen painallus myös avaa suoraan laitteen – tämä ei enää onnistu iPhone 7:ssä tavallisilla hanskoilla, vaan vaatii kapasitiiviset sormenpäät.

iOS 10:n uusi herätä nostamalla -toiminto auttaa myös tarkistamaan talvellakin lukitusnäytön sisällön mahdollisine ilmoituksineen ilman minkään painikkeen painallusta.