Huhumylly jo alkanut – iPhone 7:stä vedenpitävä?

iPhone 6s ja iPhone 6s Plus ovat nyt myynnissä ensimmäisillä markkinoilla, mutta kaikkialla ne eivät vielä ole saatavilla. Tästä huolimatta jotkut suuntaavat jo katseensa kohti seuraavan sukupolven iPhoneja, joiden odotetaan olevan hyvin kestäviä.

iPhone 6s:ssä Apple vaihtoi käytetyn alumiinin aiempaa vahvempaan. Tuloksena uusimmat iPhonet ovat erittäin kestäviä ja vaikeita taivuttaa. Kiinalaisten lähteiden mukaan iPhone 7:n parantaa kuitenkin rungon kestävyyttä entisestään.

Erityisesti tuorein huhu pureutuu kosteuteen. XiaomiTodayn mukaan iPhone 7:stä suunnitellaan jollain tasolla vedenpitävää. Epäselväksi jää kuitenkin, millaista vesikosketusta puhelimen olisi tarkoitus kestää.

Tällä hetkellä vedenpitäviä puhelimia tarjoaa pääasiassa Sony. Yleisin IP-luokitus takaa puhelinten selviävät 1,5 metrin syvyydessä 30 minuutin ajan. Sony varoitti kuitenkin vastikään käyttäjiään siitä, että lupauksesta huolimatta puhelimia ei ole tarkoitettu veden alla käytettäviksi.

Vedenpitävyys on siis selvästi edelleen haastava ominaisuus toteuttaa varmasti tai käytännöllisesti. Vedenpitävä iPhone 7 taas on tällä hetkellä vain huhuasteella eikä välttämättä toteudu. Olisi kuitenkin mielenkiintoista nähdä, miten Apple vedenpitävän puhelimen toteuttaisi.