iPhone 7:n kuulokeliitäntä jälleen ristiriitaisten huhujen kohteena

Applen tulevan iPhone 7 -mallin suuri kysymysmerkki jo jonkin aikaa on ollut sen mahdollinen kuulokeliitäntä. Erinäisten huhujen perusteella Apple olisi jättämässä perinteisen 3,5 millimetrin kuulokeliitännän pois puhelimesta, ja sen sijaan kuulokkeita käytettäisiin joko langattomasti tai digitaalisen Lightning-liitännän kautta. Huhut on kuitenkin ehditty myös useampaan otteeseen tyrmätä, eivätkä viimeisimmätkään huhut juuri tilannetta selvennä.

Vain pari päivää sitten puhelimien korjauksia tekevä Rock Fix julkaisi joukon kuvia väitetyistä iPhone 7 -komponenteista. Kuvien perusteella Rock Fix toteaa, että tuttu kuulokeliitäntä on edelleen mukana. Nyt Japanista kantautuu kuitenkin päinvastainen väite.

Japanilainen Mac Otakara raportoi Computex Taipei 2016 -tapahtumassa juorunneista lähteistä, joiden mukaan kuulokeliitäntää ei iPhone 7:ään olisi tulossa. Sen sijaan puhelimen alalaidassa olisi kaksin kappalein kaiutin- tai mikrofoniritilöitä, joita nykyisissä iPhone-malleissa on vain yksi. Samaisten lähteiden mukaan Apple toimittaisi puhelimen mukana tutut, 3,5 millimetrin liitännällä varustetut EarPods-kuulokkeet ja niiden käyttämiseksi mukana tulisi myös Lightning-adapteri.

Monien mielestä on vain ajan kysymys, milloin 3,5 millimetrin analoginen kuulokeliitäntä tulee älypuhelimista katoamaan. Muutamat valmistajat ovat jo esitelleet puhelimia, joissa liitäntää ei ole, eikä Applekaan ole esimerkiksi tietokoneidensa kohdalla vierastanut turhiksi katsomiensa liitäntöjen ja teknologioiden karsimista. Niinpä ei olisi suurikaan yllätys, jos kuulokeliitäntä iPhonesta katoaisi jo tänä vuonna.