iPhone 7:n näyttö saa suitsutusta parhaana ikinä

Applen iPhone 7 on nyt päässyt myös DisplayMaten testiin – ja tuloksena on oikeastaan vain ja ainoastaan kehuja. Apple jatkaa vielä iPhone 7:ssä sen iPhoneissa perinteisen IPS LCD -näyttöteknologian kanssa ennen huhuttua siirtymää AMOLED-näyttöihin ensi vuoden iPhonessa.

AMOLED-näytöillä on tiettyjä etuja muun muassa väritoistossa ja kontrastissa LCD-näyttöihin verrattuna, joiden osalta edes iPhone 7 ei voi mahdottomuuksiin yltää.

Näin ollen, kun DisplayMate aiemmin mainitsi Samsungin Galaxy Note7:n näytön parhaaksi mitä älypuhelimissa on nähty, yltää iPhone 7 ainoastaan ”selvästi parhaiten suoriutuvaksi mobiiliksi LCD-näytöksi, jonka olemme ikinä testanneet” sekä omalla sarallaan useisiin ennätyksiin.

DisplayMaten mukaan iPhone 7:n näyttö tarjoaa ennätysmäisen kontrastisuhteen IPS LCD -näytöille sekä ennätysmäisen alhaisen näytön heijastavuuden älypuhelimissa.

Kirkkaudeltaan Applen näyttö yltää korkeimmillaan 705 nitiin kirkkaissa valaistusolosuhteissa, kun automaattinen kirkkauden säätö on kytketty päälle. Tämän enimmäiskirkkauden näyttö saavuttaakin vain automaattitilassa ja käsin kirkkaus ”tappiin säädettynä” vastaava lukema oli 602 nitiä. Apple itse mainitsee iPhone 7:n teknisissä tiedoissa iPhone 7:n näytön tyypilliseksi enimmäiskirkkaudeksi 625 nitiä, 25 prosenttia aiempaa iPhone 6s:n 500 nitiä enemmän.

iPhone 7:n näytön heijastavuudeksi DisplayMate mittasi 4,4 prosenttia, joka on ennätysmäisen alhainen älypuhelimelle. Apple ei kuitenkaan iPhone 7:ssä ottanut vielä käyttöön 9,7 tuuman iPad Prossa nähtyä uutta pinnoitusta, jolla se ylsi tuoreimmassa iPadissaan vielä huomattavasti matalampaan 1,7 prosentin heijastavuuteen.

Erityistä kiitosta iPhone 7:n näyttö saa myös väritoistostaan, joka on myös ennätysmäisen hyvää DisplayMaten mukaan. iPhone 7 tukee aiemman sRGB:n lisäksi nyt myös laajempaa DCI-P3-väriskaalaa, ja mikä merkityksellistä, tekee sen tarkasti ja täysin.iPhone 7:n näytön väritoiston tarkkuus ”on visuaalisesti erottamaton täydellisyydestä”, DisplayMate suitsuttaa.iPhone 7 toistaa sRGB-väriskaalan 104-prosenttisesti ja DCI-P3:n 101-prosenttisesti.

Kokonaisuutena, kun iPhone 6:ssa on DisplayMaten mukaan ”erittäin hyvä näyttö” on iPhone 7:ssä puolestaan ”erinomainen näyttö”.

Parannuksistaan ja laajemmasta väritoistostaan huolimatta DisplayMaten mukaan iPhone 7:n näyttö on myös iPhone 6:ta 7 prosenttia virtapihimpi.

Näin iPhone 7:ssä Apple näyttäisikin yltäneen LCD-teknologian huipulle ja DisplayMate jää myös odottamaan, mitä ensi vuoden iPhone AMOLED-näyttöineen tuo. AMOLED-näytöillä on myös merkittäviä etuja ohuutensa, keveytensä sekä taivutettavuutensa ansiosta. Lisäksi ne tarjoavat tekniikkana LCD:hen nähden suuremman kontrastin, nopean vasteajan, paremmat katselukulmat sekä ovat vähävirtaisia, voiden tarjota muun muassa aina päällä pysyvän näytön tilan.

iPhone 7:n näytöllä on edelleen kokoa 4,7 tuumaa ja pikseleitä siinä on 1334×750 eli 326 pikseliä tuumaa kohti.