Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: iPhone 7 on vesitiivis

Kiinalaisraportti vihjaa Applen ensi vuoden iPhone-huippumallien olevan mahdollisesti vesitiiviitä. Lisäksi iPhone 6- ja 6s-malleissa nähdyt antenniraidat siivotaan mahdollisesti tarpeettomina piiloon.

DigiTimes kertoo taiwanilaisen Catcher Technologyn ensi vuoden näkymistä. Catcher on suurin iPhone-runkokomponentteja Applelle toimittava alihankkija. Ennusteen mukaan yhtiö tulee ensi vuonna toimittamaan noin 30-35 prosenttia Applen iPhone-malleissa käytettävistä runkorakenteista. Raportissa vihjataan, että Applen tuleva iPhone 7 saattaisi olla vesitiivis ja käyttäisi runkorakenteissa alumiinin sijaan erikoisia yhdistemateriaaleja, joiden ansiosta laitteen takaosassa ei enää tarvittaisi erillisiä antenniraitoja, vaan antenniratkaisut saataisiin siististi piiloon kuorien alle.

Apple on käyttänyt alumiinisia unibody-runkorakenteita iPhoneissa vuonna 2012 esitellystä iPhone 5:stä alkaen. Mikäli uuteen kiinalaisraporttiin on uskominen, saattaa Apple olla korvaamassa alumiinin muilla materiaaleilla tulevissa iPhone-malleissa. iPhone-malleista 6s ja 6s Plus taasen ovat edeltäjiään paremmin vedeltä suojattuja, kiitos erityisten tiivisteiden. Laitteiden täydellinen tiivistys vedeltä edellyttäisi kuitenkin myös liitäntöjen sekä painikkeiden ja kytkimien perusteellista uudelleensuunnittelua.

Muissa huhuissa Applen on arveltu julkaisevan uuden pienen iPhone-mallin ensi keväänä, kun taas isoja iPhone 7 -malleja odotellaan saapuviksi ensi syksynä. Huhut vesitiiviydestä ja uusista materiaaleista koskevatkin juuri iPhone 7 -malleja.