Huhu: iPhone saamassa hulppeasti lisää tallennustilaa

Ensi syksynä julkaistavien iPhone-mallien, nimiltään mahdollisesti iPhone 7 ja iPhone 7 Plus, kerrotaan saavan entistä enemmän sisäistä tallennustilaa. Tutkimusyhtiö TrendForcen mukaan Apple on päättänyt suurimman osan tulevien iPhone-mallien teknisistä ominaisuuksista, ja näihin kuuluu suurimmillaan peräti 256 gigatavun sisäinen tallennustila.

TrendForcen mukaan epäselvää vielä on, jäävätkö 64 gigatavun versiot uusista iPhoneista vielä tarjolle, vai tulisiko niiden tilalle 128 gigatavun versiot. Tällä hetkellä iPhone 6s -mallit ovat tarjolla 16:n, 64:n ja 128 gigatavun tallennustilavaihtoehdoilla.

TrendForcen raportissa mainittiin myös muita yksityiskohtia, jotka vastaavat aiempia huhuja. Raportin mukaan isompi Plus-malli on saamassa kaksoiskameran ja kolmen gigatavun RAM-muistin.

Aiemmin tällä viikolla IHS Technologyn analyytikko Kevin Wang julisti sosiaalisessa mediassa, että seuraavissa iPhone-malleissa pienin tallennustilan määrä olisi 32 gigatavua, 16 gigatavun sijaan. Pienintä tallennustilan määrää TrendForcen raportti ei maininnut.

Tiettävästi Applen päätöstä tallennustilojen kasvattamiseksi on helpottanut NAND-flash-muistipiirien hintojen putoaminen viime vuoden jälkeen.

Viime syksynä julkaistu 12,9-tuumainen iPad Pro oli ensimmäinen iOS-laite, jossa pienin tallennustilamäärä on 32 gigatavua. Sen lisäksi tarjolla ovat 128 gigatavun ja viime maaliskuusta alkaen myös 256 gigatavun tallennustilat. Mikäli hurjimmat huhut nyt toteutuvat, voisivat iPhone 7 -mallit saada samat vaihtoehdot.