Huhu: iPhone 7 esillä piirrustuksissa – tekniikka yllättää

iPhone 7:n designista on kuultu huhuja suuntaan jos toiseen, mutta nyt viimeisimmät kuvat antavat lisätietoja siitä, miltä iPhone 7 Plus tai iPhone 7 Pro tulisi mahdollisesti näyttämään. Japanilaisen Mac Fan -lehden julkaisemissa piirustuksissa, uusi iPhone mukailee pitkälti viime vuonna nähtyä designia, tarjoten kuitenkin suuria teknisiä uudistuksia.

Ilmeisin muutoksista on puhelimen takakamera, joka sisältää aiempien huhujen mukaisesti kaksi vierekkäistä linssiä. Kaksoiskameran on väitetty olevan pelkästään iPhone 7 Prosta löytyvä ominaisuus ja tavallinen iPhone 7 sisältäisi vain yhdenkameran. Tältä osin jako on verrattavissa iPhone 6:een ja iPhone 6 Plussaan, josta vain jälkimmäisestä löytyy optinen kuvanvakaaja.

Kameran lisäksi toinen huomionarvoinen yksityiskohta piirustuksissa on kuulokeliitännän puuttuminen. Applen on aikaisemmin huhuttu hylkäävän kuulokeliitännän iPhone 7:ssä ja sen sijaan tuovan Lightning-liitäntään tekniikkaa, joka mahdollistaa myös kuulokekäytön. Näin ollen puhelimista voitaisiin mahdollisesti tehdä aiempaa ohuempi, mutta miinuspuolena vanhat kuulokkeet eivät olisi yhteensopivia ilman erillistä sovitinta. Myös puhelimen lataus ja musiikin kuuntelu samanaikaisesti ei olisi mahdollista.

Kotinäppäin tekee iPhone 7:ssä paluun, mutta uutuutena puhelimen takaosasta löytyy myös liittimet langattomalle lataukselle.

 

iPhone 7:n väitetystä ulkonäöstä aiemmin vuotaneita kuvia.