Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Onko uusi iPhone aiempaa paksumpi?

Applen odotetaan julkistavan uudet iPhone 6s:n ja 6s Plussan ensi viikolla, ja yksi pitkään huhuissa liikkunut yksityiskohta on mahdollinen ulkomittojen muuttuminen uusissa malleissa. Tulossa on ”s-päivitys”, eli laitteiden odotetaan jäävän ulkoisesti ennalleen (ehkä uutta värivaihtoehtoa lukuun ottamatta), ja muutosten olevan vain sisäisiä. Kuitenkin jo jonkin aikaa on huhuttu, että uudet puhelimet saattaisivat olla hieman aiempaa paksuja, mahdollisesti uudesta Force Touch -järjestelmästä johtuen. Uudet vuotokuvat antavat ymmärtää, että paksuutta todella olisi tullut lisää.

Apple mielellään kehuskelee laitteidensa ohuudella, ja esimerkiksi viime syksynä esitellyn iPad Air 2:n ohuutta hehkutettiin kovasti, joten tuntuisi erikoiselta, jos uudet iPhone-mallit todella olisivat joutuneet lihotuskuurille. MacRumours.com-sivuston haltuunsa saamissa kuvissa kuitenkin esiintyy väitetty iPhone 6s, joka on ulkomitoiltaan iPhone 6:a suurempi. Kun iPhone 6 on virallisesti 6,9 millimetriä paksu, näyttää kuvissa työntömitta 6s:n paksuudeksi 7,08 millimetriä. Tämä vastaa aiempaa huhua, jonka mukaan sekä 6s että 6s Plus olisivat 0,2 millimetriä edeltäjiään paksumpia. Näin 6s Plussan paksuudeksi tulisi 7,3 millimetriä.

Uusissa kuvissa iPhone 6s:n korkeus on 138,19 millimetriä ja leveys 67,68 millimetriä, kun iPhone 6:n viralliset mitat ovat 138,1 ja 67,0 millimetriä. Erot eivät ole suuria, ja jonkin verran voinee laittaa myös työntömitan toleranssien piikkiin, mutta vaikuttaa kuitenkin siis siltä, että iPhonet olisivat hieman aiempaa pulskempia. Mielenkiintoista on nähdä, mitä tämä tarkoittaa suojakotelokauppiaille, sillä jo 0,2 millimetrin muutos laitteen koossa saattaa tiukasti istuvassa kotelossa olla liian iso. Lisäksi erikoista olisi, jos Apple olisi päätynyt kasvattamaan laitteiden ulkomittoja, mutta olisi silti sovittanut niihin aiempaa pienemmät akut.