Huhu: Apple valmistelee "mini-iPhonen" julkaisua

iPhone 5c oli aikanaan Applen ensimmäinen poikkeama pidempään jatkuneesta päämallin ja s-mallin rytmittämästä julkaisustrategiasta. Sittemmin uudesta c-mallista on huhuttu useaan otteeseen sekä iPhone 6:n että iPhone 6s:n julkaisujen ympärillä. Uusimmat ennakkotiedot kuitenkin yllättävät kertomalla, että seuraava pikku-iPhone olisikin paranneltu iPhone 5s.

Aiemminkin Apple-tuotteista onnistuneesti huhunnut Mac Otakara kertoo saaneensa ”luotettavilta lähteiltä” tiedon, että Apple todella valmistelisi nelituumaisen iPhonen julkaisua. Puhelimen kerrotaan perustuvan iPhone 5s:lle ja siihen odotetaan A8-järjestelmäpiiriä ja paranneltua FaceTime HD -kameraa f/2,2-aukolla. Lähteiden mukaan tämä ”iPhone 5s Mark II” on jo tuotannossa.

MacRumorsin mukaan myös tunnettu analyytikko Ming-Chi Kuo uskoo Applen valmistelevan nelituumaista iPhonea. Kuo on kuitenkin veikkaillut puhelimeen tuoreempaa A9-piiriä.

Yleinen mielipide tietolähteiden joukossa tuntuu kuitenkin olevan se, että tuleva mini-iPhone – jonka nimi saattaa olla iPhone 6c tai sitten jotain aivan muuta – erotetaan aiempaa selkeämmin Applen huippupuhelimista. Ensinnäkin puhelin julkaistaisiin viimeistään ensi kesänä, erillään tulevasta iPhone 7:stä. Lisäksi minimallista jätettäisiin pois 3D Touch -ominaisuus, eikä se tosiaan käyttäisi uusimpia suorittimia.

iPhone 6c konseptivideolla, tällä kertaa muovisena