Uusi verkkokauppa Teknavi.com

iPhone 4 tipahti jäiseen järveen – löytyi lähes kaksi vuotta myöhemmin toimivana

Pennsylvanian osavaltiossa Yhdysvalloissa asuva Michael Guntrum pudotti puhelimensa, iPhone 4:n, järveen suunnilleen vuosi ja yhdeksän kuukautta sitten pilkkireissulla. Puhelin löytyi tämän vuoden lokakuussa, ja lähti monien yllätykseksi toimimaan. Laadukas suojakotelo ei ole huono sijoitus.

Guntrum kertoi BuzzFeed Newsille lähteneensä viime vuoden maaliskuussa parin kaverinsa kanssa pilkkimään. Jossain vaiheessa tuntui että kala syö, joten Michael laski puhelimen syliinsä. Siitä puhelin kuitenkin luiskahti jäälle ja kierähti suoraan jäähän tehdystä reiästä veteen. Vaikutti siltä, että puhelin oli menetetty tapaus. Kalan Michael kyllä sai kiinni. Se oli isoaurinkoahven, mutta ei Michaelin mukaan menetetyn puhelimen arvoinen.

Tarina ei kuitenkaan pääty tähän. Viime vuoden syyskuussa samainen järvi tyhjennettiin, koska pato, jolla järveä hallittiin, oli viallinen. Tyhjennetty järvenpohja sai monia ihmisiä lähtemään aarrejahtiin, etsimään esimerkiksi järveen pudonneita kalastustarvikkeita.

Yksi kuivuvaa järvenpohjaa tutkimaan lähtenyt oli insinööri Daniel Kalgren, joka suuntasi entiselle järvelle tämän vuoden lokakuussa metallinpaljastimensa kanssa. Kalgrenin ainoaksi saaliiksi jäi iPhone, joka löytyi kuuden tuuman syvyydestä mudasta ja savesta. Hänvei laitteenkotiinsa, puhdisti suojakotelossa olleen puhelimen ja asetti sen riisiin kuivumaan. Uteliaisuuttaan hän päätti kokeilla, jos puhelin vielä toimisi.

Parin päivän jälkeen puhelin lähti toimimaan ja näytölle ilmestyi Pittsburgh Penguins -aiheinen taustakuva. Kalgren löysi Guntrumin yhteystiedot laitteesta ja kertoi löytäneensä tämän puhelimen, mutta Guntrum ei ensin tahtonut uskoa. Kalgren lähetti hänelle kuvan laitteesta, ja Guntrum tunnisti taustakuvasta laitteen omakseen.

Kiitos Otterboxin suojakotelon, järvenpohjassa yli puolitoista vuotta viettänyt iPhone 4 toimii edelleen ja Kalgren lähetti sen alkuperäiselle omistajalleen. Guntrum aikoo huollattaa laitteen ja antaa sen äidilleen, joka tarvitsee älypuhelinta.