Uusi verkkokauppa Teknavi.com

iPhone 11 -puhelinten akku kalibroidaan uudelleen iOS 14.5 -päivityksen jälkeen - tätä se tarkoittaa

Apple kalibroi uudelleen iPhone 11:n, 11 Pron ja 11 Pro Maxin akut.

Applen pian päivityksenä odotettava iOS 14.5 -käyttöjärjestelmäversio tulee sisältämään paljon uudistuksia, kuten Face ID -avauksen Apple Watchilla maskia käytettäessä, yhteenlaskettuna yli 200 uutta emojia sekä muutoksen Sirin toimintaan musiikkisovellusten kanssa.

Toistaiseksi Apple on julkaissut iOS 14.5:stä nyt jo kuudennen beetatestiversion rekisteröityneille sovelluskehittäjille, ja julkinen beetaohjelma on seurannut perässä.

Tavallisena päivityksenä kaikille käyttäjille iOS 14.5:n julkaisua odotetaan tulevina viikkoina.

iOS 14.5 beta 6:n julkaisun yhteydessä Apple esitteli nyt myös uuden version tuoman akun uudelleenkalibroinnin iPhone 11 -sarjan älypuhelimille.

Applen mukaan osassa iPhone 11 -sarjan puhelimia Asetuksissa Akun kunto -näkymässä esitettävät tiedot akun maksimikapasiteetista ja kunnosta ovat voineet olla epätarkkoja eli toisin sanoen virheellisiä eivätkä vastanneet akun todellista kuntoa. Tämän korjaamiseksi Apple tuo uudessa käyttöjärjestelmäversiossa akun uudellaan kalibroivan toiminnon.

Uusi akkukalibroinnin toiminto koskee vain iPhone 11 / iPhone 11 Pro / iPhone 11 Pro Max -malleja. Näissä puhelimissa akun uudelleenkalibrointiprosessi alkaa kuitenkin automaattisesti iOS 14.5:n asentamisen jälkeen, ja Applen mukaan prosessi voi kestää muutamia viikkoja.

Apple kertoo uudelleenkalibroinnin voivan korjata yllättävän akun loppumisen ongelman, ja rajoitetussa määrässä tapauksia, vähentyneen huipputehovalmiuden.

“Näytettävä enimmäiskapasiteettiprosentti ei muutu uudelleenkalibroinnin aikana. Huipputehovalmius saattaa päivittyä, mutta suurin osa käyttäjistä ei todennäköisesti huomaa muutosta. Jos heikentyneestä akusta ilmoittava viesti on tullut aiemmin näkyviin, tämä viesti poistuu iOS 14.5:een päivittämisen jälkeen”, Apple selittää tukisivullaan. “Kun uudelleenkalibrointi on valmis, enimmäiskapasiteettiprosentti ja huipputehovalmius päivitetään. Myös uudelleenkalibrointiviesti poistetaan, mikä ilmaisee, että prosessi on valmis.”

Omalta osaltaan tiedot akun kunnosta ja suoritettavasta kalibroinnista voi tarkastaa Asetukset – Akku – Akun kunto -valikosta. Jos uudelleenkalibrointi on käynnissä, näkyy siitä tiedoksianto tämän näkymän yläreunassa. Uudelleenkalibroinnin päätyttyä, tiedoksianto poistuu.

Akun varauksen laskennan uudelleenkalibrointi tapahtuu vähitellen ajan kanssa, kun iPhonea ladataan ja käytetään säännöllisten lataussyklien mukaan.

Näin iPhone kertoo, jos uudelleenkalibrointi on käynnissä ja huoltosuositusta ei voida hetkellisesti antaa.
Näin iPhone kertoo, jos uudelleenkalibrointi on käynnissä ja huoltosuositusta ei voida hetkellisesti antaa.

Harvoissa tapauksissa Applen mukaan uudelleenkalibrointiprosessin lopputuloksena iPhone saattaa kertoa uudellaankalibroinnin epäonnistumisesta, jolloin iPhone kertoo ilmoituksella Applen tarjoamasta ilmaisesta akunvaihdosta.

“Joissakin harvoissa tapauksissa uudelleenkalibrointi ei välttämättä onnistu, vaan näkyviin saattaa tulla uusi, akun huoltotarpeesta ilmoittava viesti. Jos näin käy, Applen valtuuttama huoltoliike voi vaihtaa akun ilmaiseksi täyden suorituskyvyn ja kapasiteetin palauttamiseksi. Tämä viesti ei tarkoita, että turvallisuus on vaarantunut, vaan akkua voi käyttää edelleen”, Apple toteaa sivuillaan.

Lisäksi Apple suosittelee käyttäjiä odottamaan, että akun uudelleenkalibrointiprosessi on suoritettu loppuun ennen yhteydenottoa huoltoon.

“Koska tämänhetkinen akun kunnon raportointi saattaa toimia epätarkasti, suosittelemme, että odotat, kunnes uudelleenkalibrointiprosessi on valmis, ennen kuin otat yhteyttä Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen. Jos laitteesi on turvattu takuulla, AppleCare+-palvelulla tai kuluttajansuojalailla, tämän akkuongelman huollon kattavuutta laajennetaan tilapäisesti uudelleenkalibrointijakson kattamiseksi. Jos olet jo maksanut takuun ulkopuolisesta akkuhuollosta sen jälkeen, kun olet havainnut akun heikentyneestä kunnosta ilmoittavan viestin tai huomannut akun toimivan muutoin odottamattomalla tavalla, ota yhteyttä AppleCareen.”

Näin iPhone kertoo, jos uudelleenkalibrointi epäonnistuu ja suosituksena on akun vaihto.
Näin iPhone kertoo, jos uudelleenkalibrointi epäonnistuu ja suosituksena on akun vaihto.