Uusi verkkokauppa Teknavi.com

iOS:n ja iPadOS:n 13.2.2 -päivitykset nyt ladattavissa – korjaavat iPhoneissa ja iPadeissa raivostuttaneen sovellusten taustatoiminta-ongelman

Apple on julkaissut uudet iOS 13.2.2 ja iPadOS 13.2.2 -käyttöjärjestelmäversiot päivityksenä tuetuille iPhoneille, iPod toucheille ja iPadeille.

13.2.2-korjauspäivitykset seuraavat 28. lokakuuta julkaistuja 13.2-versioita, joissa ilmeni uusi ongelma, jonka takia käyttöjärjestelmä sulki aiempaa huomattavasti aggressiivisemmin taustalle jätettyjä sovelluksia. Uusien päivitysten pitäisi tuoda korjaus tähän sovellusten sulkeutumiseen taustalla.

13.2-versioiden toimivuus oli niin heikko, että jotkut kommentoivat jopa, ettei käyttöjärjestelmä enää käytännössä tukenut niissä moniajoa.

13.2-ohjelmistoversioiden julkaisu ei mennyt muutenkaan Applelta nappiin. HomePod-älykaiuttimen 13.2-ohjelmisto jumitti kaiuttimia kokonaan käyttökelvottomaan kuntoon ja Apple joutui vetämään päivityksen pois jakelusta. Sittemmin Apple julkaisi jo korjatun 13.2.1-version.

Apple on julkaissut 19. syyskuuta julkaistun merkittävän vuotuisen iOS 13 -käyttöjärjestelmäversion jälkeen aiemmin jo viisi erillistä päivitystä alle 1,5 kuukauden aikana: 13.1, 13.1.1, 13.1.2, 13.1.3 ja 13.2. Päivitykset ovat sisältäneet lukuisia virhekorjauksia.

Nyt uudet 13.2.2-versiot sisältävät sovellusten taustatoimintakorjauksen ohella myös korjauksia, jotka on lueteltu alla. iPhoneissa mukana on esimerkiksi korjaukset mobiiliyhteyden ja mobiilidatan ajoittamiseen katoamiseen tietyissä tilanteissa.

Aiemman iOS 13.2:n ja soveltuvin osin iPadOS 13.2:n uudistuksia olivat muun muassa uusissa iPhone 11 -malleissa uusi edistynyt koneoppimiseen perustuva ja kuvanlaatua parantava Deep Fusion -kuvaprosessointi, yli 70 päivitettyä ja uutta emojia, Ilmoita viestit -toiminto AirPods-kuulokkeille, tuki AirPods Pro -kuulokkeille, HomeKitin suojattu video -toiminto, HomeKit-yhteensopivat reitittimet ja Sirin uudet tietosuoja-asetukset.

Applen mukaan iOS 13.2.2 ja iPadOS 13.2.2 sisältävät seuraavat korjaukset:

  • Korjaa ongelman, jonka johdosta taustalla käynnissä olevat apit saattoivat lopettaa toimintansa odottamatta.
  • Korjaa ongelman, jonka johdosta Exchange-tilien väliset vastaukset S/MIME-salattuihin sähköpostiviesteihin olivat lukukelvottomia.
  • Korjaa ongelman, jossa Kerberos-kertakirjautumispalvelua Safarissa käytettäessä saatettiin saada todentamiskehote.
  • Korjaa ongelman, jossa YubiKeyn Lightning-yhteensopivien lisälaitteiden lataaminen saattoi keskeytyä.

Lisäksi iOS 13.2.2 sisältää vielä seuraavat korjaukset:

  • Korjaa ongelman, jonka johdosta iPhone saattaa menettää mobiiliyhteyden puhelun jälkeen tilapäisesti.
  • Korjaa ongelman, jossa mobiilidata ei ollut käytettävissä tilapäisesti.