Uusi verkkokauppa Teknavi.com

iOS 13.1 ja iPadOS julkaistaankin jo 24. syyskuuta – päivittäminen iOS 13:een nyt ei välttämättä järkevää

Apple julkaisi eilen torstaina 19. syyskuuta iOS 13:n päivityksenä iPhoneille ja iPod toucheille sekä watchOS 6:n päivityksenä Apple Watcheille.

iOS 13 -päivitystä ei kuitenkaan välttämättä nyt kannata kiirehtiä asentamaan. Apple kertoi eilen myös aikaistaneensa alun perin 30. syyskuuta suunniteltuja iOS 13.1:n ja iPadien iPadOS:n julkaisua jo ensi viikon tiistaille 24. syyskuuta. Keskeisimpänä syynä tähän ovat ilmeisesti iOS 13:ssa raportoidut ongelmat.

iOS 13 ei toimi yhtä hyvin kuin esimerkiksi iOS 12 sen julkaisun yhteydessä vuosi sitten. Ongelmista useita korjaavan iOS 13.1 -päivityksen julkaisu on enää vain neljän päivän päässä, joten voi olla hyvä idea odottaa merkittävän käyttöjärjestelmäpäivityksen asentamista sen julkaisuun asti.

Esimerkiksi The Vergen iOS 13 -arvion mukaan testatessa on tullut vastaan ongelmia sovellusten satunnaisesta kaatumisesta niitä avatessa, mobiiliverkkoyhteyden katoamisesta, hitaasta Kamera-sovelluksesta, kuvien päivämäärien satunnaisesta muuttumisesta, AirDrop-jaon toiminnasta sekä tekstikentän häiriöistä iMessage-viestejä kirjoitettaessa.

Virhekorjausten ohella iOS 13.1 tulee tuomaan myös muutamia pieniä, alun perin iOS 13:n osaksi esiteltyjä ominaisuuksia.

iOS 13.1:n uudistuksia ovat:

Apple on tuomassa lisäksi vielä myöhemmin tämän vuoden aikana lisäpäivityksissä joitakin jo esittelemiään ominaisuuksia, kuten HomeKit Secure Videon, joka tallentaa videokuvan HomeKit-kameroista iCloud-pilvipalveluun, sekä AirPods-kuulokkeiden kanssa toimivan viesteistä kertomisen lisäyksenä Siriin, iCloud-kansioiden jakamisen sekä Ruutuajan rajoitukset tiettyjen yhteystietojen kanssa keskustelulle.

Lisäksi uusille iPhone 11 -puhelimille Apple on lupaillut myös myöhemmin tänä syksynä vielä uutta kuvanlaatua parantavaa, koneoppimista hyödyntävää Deep Fusion -kuvankäsittelyalgoritmia.