iOS 10:ssä mielenkiintoinen uusi ominaisuus: varoittaa kosteudesta

Applen iOS 10:n kolmannesta julkaistusta beetatestiversiosta on paljastunut mielenkiintoinen uusi ominaisuus: laite varoittaa, jos se havaitsee Lightning-liitännässä kosteutta.

Ominaisuus tuli ilmi EverythingApplePron jutun lopusta löytyvällä uusia ominaisuuksia läpikäyvällä videolla ja siitä kertoi myös muun muassa jo Engadget.

Kaikkia iOS-laitteita uusi ominaisuus ei kuitenkaan koske, vaan ainakin toistaiseksi sen pitäisi toimia tuoreimmissa iPhoneissa eli iPhone 6s:ssä, iPhone 6s Plussassa sekä iPhone SE:ssä.

Kuten yltä löytyvä kuvakin kertoo, havaitessaan kosteutta uusi ominaisuus varoittaa asiasta ja pyytää irroittamaan Lightning-liitäntään kiinnitetyn laitteen, jotta iPhone ei vaurioituisi.Tarkkaa tietoa, miten tai millä perustein kosteus Lightning-liitännästä havaitaan, ei ole.

Syksyn seuraava iPhone-sukupolvi on korostamassa Lightning-liitännän merkitystä, sillä tuttu 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä on näillä näkymin poistumassa historiankirjoihin. Jatkossa langalliset kuulokkeet voisi yhdistää vain Lightningilla, ja Applen odotetaan myös tällaiset EarPodsit toimittavan uusien iPhone-mallien mukana.

Lisäksi Applen on jo iPhone 6s:ssä parantanut ja erinäisten huhujen mukaan sen odotetaan yhä parantavan iPhonen vedenkestävyyttä. Tuore varoitusominaisuus voi kytkeytyä tähänkin: jos iPhone kestää jatkossa vettä, mutta Lightning-liitännässä pysyvä kosteus voisi vahingoittaa sitä tai lisälaitetta, on asiasta syytä mainita.