Ensimmäiset huhut: tätä odotetaan Applen uudelta käyttöjärjestelmältä

Applen WWDC-kehittäjäkonferenssi on perinteisesti toiminut uusien IOS-versioiden ensiesittelyn areenana. Tänä vuonna WWDC:n odotetaan osuvan 13. kesäkuuta alkavalle viikolle, mutta Apple ei ole vielä vahvistanut aikataulua.

Poikkeuksellisen hiljaista on ollut iOS 10 -huhurintamallakin eikä tulevasta päivityksestä ole ennen tätä kuultu lähes mitään. Nyt tarjolla on kuitenkin ensimmäisiä huhuja.

Aiemmin tällä viikolla kerroimme jo iTunesin metatiedoista paljastuneista viitteistä mahdollisuudesta piilottaa jatkossa näkyvistä esiasennettuja Applen omia sovelluksia. Tätä odotetaan yhdeksi iOS 10:n uudistukseksi.

Lisäksi nyt RedmondPie-sivusto on kertonut, että iOS 10 voisi tuoda uudistuksia myös käyttöjärjestelmän tarjoamiin emojeihin sekä erityisesti Kuvat-sovellukseen.

Tältä uusien emojien valikoima voi näyttää.

Unicode-konsortio on tehnyt päätöksen 74 uudesta emojista osaksi Unicode-merkistön 9.0-versiota, jonka vuoden puolivälissä tapahtuva julkaisu sopisi hyvin yhteen iOS 10:n aikataulun kanssa.

iOS 10:ssä Kuvat-sovellus puolestaan voisi olla saamassa lisää erityisesti muokkaustoimintoja. Kuvien EXIF-tietoja pääsisi muuttamaan, minkä lisäksi kuvista voisi muokata vain jotain tiettyä aluetta koko kuvan muuttamisen sijaan. Lisäksi kasvojen tunnistuksen povataan voivan olla tulossa myös iOS:n Kuvat-sovellukseen.

Muuten iOS 10:n osalta huhurintamalla on vielä hiljaista. Aiemmin on povattu kuitenkin myös esimerkiksi uudistusta näytön alareunasta ylös pompahtavaan toimintakeskukseen, minkä lisäksi eittämättä myös Siri saa ainakin joitain uudistuksia tulevassa päivityksessä.

Sen sijaan suurta tyylillistä ulkoasumuutosta iOS 10:n ei odoteta nyt tuovan.

iOS 10 esiteltäneen WWDC:n avajaisesityksessä muiden julkistusten ohella, minkä jälkeen se tulee saataville aluksikehittäjille beetatestiversiona. Virallinen julkaisu normaalisti jaeltavana päivityksenä olisi jälleen vuorossa normaalin aikataulun mukaisesti syksyllä.