Tällä tikulla Windows 10 suoraan televisioon

Intel on esitellyt uuden sukupolven PC-tikut, jotka parantavat monilla osa-alueilla edeltäjiinsä nähden. Intel Compute Stick -laitteet muistuttavat ulkonäöltään paljon ensimmäistä Chromecastia. Compute Stickien avulla käyttäjä voi tuoda Windows 10 -käyttöjärjestelmän vaikka televisioonsa.

Yhtiö tuo markkinoille kolme uutta Compute Stickiä, jotka eroavat toisistaan sisukaluiltaan. Tasokkaimmassa versiossa on Intelin Core m5 vPro -suoritin, jonka tukena on mukavat neljä gigatavua RAM-käyttömuisita. 64 gigatavun tallennustilaa voi laajentaa tarvittaessa muistikortilla. Intel Core m3 -suorittimella varustettu vastaa suoritinta lukuun ottamatta Core m5 -versiota.

Edullisin Intel Compute Stick pakkaa sisäänsä Intel Atom x5 -järjestelmäpiirin, kaksi gigatavua RAM-muistia ja 32 gigatavua tallennustilaa, jota voi laajentaa muistikortin avulla.

Kaikissa Compute Stick -tikuissa on kaksi USB-porttia. Kahdessa kalliimmassa mallissa molemmat portit ovat USB 3.0:a, kun taas edullisemmassa versiossa toinen niistä on USB 2.0 -portti. Laitteet tukevat Wi-Fi- ja Bluetooth -yhteyksiä.

M-suorittimilla varustetut versiot tukevat Ultra HD -tarkkuutta, mutta Atom-versio tyytyy Full HD -tarkkuuteen. Kalliimmat mallit tukevat myös 3D-videoita 1080p -tarkkuudella.