Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uutistoimisto raportoi Applen tilauksesta – tuleva iPhone on erilainen

Apple vaihtaa kuin vaihtaakin tulevassa iPhonessa Intelin modeemipiireihin. Asiasta on huhuttu jo pitkään. Nyt uutistoimisto Bloomberg raportoi Intelin saaneen tilauksen Applelta.

Intel tulee toimittamaan seuraavan sukupolven iPhoneen kantataajuuspiirejä eli modeemeja, jotka vastaavat puhelimen verkkoyhteyksistä sekä radiosignaalin muunnoksista.

Apple ei kuitenkaan tule vaihtamaan Intelin piireihin kaikkien alue- ja verkkoversioiden osalta. Yhdysvalloissa Verizonin iPhonet tulevat olemaan edelleen varustettuja Qualcommin modeemeilla, samoin kuin Kiinan malliversiot. Tämä johtuu eri verkkoteknologioista: esimerkiksi Verizon käyttää kolmannen sukupolven verkossaan CDMA-tekniikaa, johon sen kehityksessä keskeisessä roolissa olleella Qualcommilla on ylivoimainen tarjonta.

Bloombergin tietojen perusteella Intel-modeemit ovat tulossa iPhonen GSM/WCDMA/LTE-versioihin, joten todennäköisesti myös täällä myyntiin tulee Intel-modeemilla varustetut versiot uusista iPhoneista.

Intelin modeemiliiketoiminnan historia on Infineonin yksikössä, jonka Intel osti. Infineonin modeemi löytyi ensimmäisestä iPhonesta, minkä jälkeen Apple kuitenkin vaihtoi käyttämään markkinajohtaja Qualcommin ratkaisuja. Intel ei ole ennen Applea saanut suuria asiakkaita mobiileissa modeemipiireissä, saati sitten laskennasta ja kokonaisuudesta vastaavissa järjestelmäpiireissä. Intelille Apple-asiakkuus onkin suuri voitto – ja samalla Qualcommille merkittävä tappio. Applen neuvotteluasema myös paranee, kun se ei ole vain yhden komponenttitoimittajan armoilla.

iPhonen ostavien asiakkaiden näkökulmasta mielenkiinto tulee kiinnittymään ennen kaikkea tulevien iPhone-puhelinten Intel-modeemien tarjoamien verkkoyhteyksien suorituskykyyn sekä toimintavarmuuteen.