Instagramin live-lähetykset laajenivat – nyt myös Suomessa

Instagram on laajentanut live-videolähetykset saataville maailmanlaajuisesti. Aluksi live-lähetykset olivat mahdollisia vain valituissa maissa, kuten Yhdysvalloissa. Nyt live-lähetyksiä voivat pitää kaikki käyttäjät myös esimerkiksi Suomessa.

Instagramin live-videoiden erikoisuus on, ettei niitä voi katsella lainkaan jälkikäteen. Sovelluksesta ne löytyvät osana Instagram Storiesia. Live-lähetyksen pääsee aloittamaan kotinäkymän vasemmalta puolelta löytyvästä Stories-kamerasta.

Asetuksista riippuen seuraajat voivat saada ilmoituksen seuraamansa käyttäjän lähetyksestä, ja katsojat voivat tykätä ja kommentoida lähetystä niin paljon kuin haluavat. Lähetyksen tekijä voi halutessaan ottaa kommentoinnin pois käytöstä.

Instagramin kotinäkymässä seurattujen käynnissä olevat live-lähetykset näkyvät ensimmäisenä pyöreiden Stories-kuvakkeiden rivissä. Samoin live-videoiden laajempaan valikoimaan pääsee Instagramin haku/tutki-näkymästä.

24 tuntia esillä pysyvät Instagram Stories -julkaisut Facebookin omistama Instagram kopioi lähes suoraan Snapchatista. Sen sijaan live-videoita ei Snapchat ole vielä esitellyt, mutta Facebook on panostanut niihin jo aiemmin vahvasti omassa palvelussaan.