Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Instagram-päivitys uudistaa kommentteja

Instagramin tuore päivitys helpottaa hallitsemaan julkaisujen yhteydessä näkyviä kommentteja.

Asetuksista voi valita piilotettavaksi sopimattomat kommentit, joissa on toistuvasti loukkaavina ilmiannettuja sanoja tai lauseita. Lisäksi tällaisia sanoja tai lauseita voi myös lisätä omaan henkilökohtaiseen suodatinlistaansa.

Jo aiemmin Instagramissa on ollut mahdollistaa poistaa julkaisujensa yhteydessä kommentteja, raportoida sopimattomista kommenteista sekä estää täysin käyttäjätilejä.

Lisäksi Instagram muuttaa kommenttien esitystapaa. Jatkossa julkaisujen alla näkyvissä kommenttien esikatselussa näkyy ensisijaisesti Instagram-kaverien kommentteja ennen koko kommenttikeskustelun avaamista.

Uusi kommenttien esitystapa on tuttu Facebookin puolelta, josta Instagram lainasi aiemmin tänä vuonna myös uuden tavan esittää julkaisut niiden arvioidun kiinnostavuuden mukaisessa järjestyksessä julkaisuajan sijaan.

Instagram on saanut myös muita uusia toimintoja viime aikoina. Edellisen päivityskierroksen uutuus oli mahdollisuus zoomata eli tarkastella lähemmin Instagram-julkaisuja. Myös zoom, kuten nyt kommenttien rajoitusmahdollisuudet, tulevat ensin vain Instagramin iOS-versioon mutta Android-version pitäisi seurata uudistusten osalta perässä aivan pian.

Vuoden suurin uutuus Instagramissa ovat olleet mukaan tulleet, Snapchatilta ideana lainatut 24 tuntia esillä pysyvät Stories-tarinat.