Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Instagram ottaa aikalisän kohutun uudistuksensa kanssa - TikTokin matkiminen suututti käyttäjät

Instagram on päättänyt jäädyttää monia ärsyttäneet uudistuksensa ainakin toistaiseksi.

Käyttäjäpalaute on ollut aktiivista, ja TikTokin matkiminen on nostattanut tunteet pintaan.

Facebook-yhtiö Metan omistama Instagram on ajautunut keskelle alati kovenevaa kilpailua TikTokin noustua viime vuosina suureen suosioon lyhytvideoineen ja uutta sisältöä esittelevine algoritmeineen. Perinteisesti kuvapalveluna tunnettu Instagram esitteli loppukeväästä valtavan uudistuspaketin, jonka myötä kuvista oli määrä siirtyä yhä enemmän kohti videoita.

Monet käyttäjät tuomitsivat suunnitelman heti alkuunsa, ja sittemmin kriittiset äänet ovat voimistuneet. Hiljattain jopa satojen miljoonien seuraamat Kim Kardashian ja Kylie Jenner ottivat julkisesti kantaa uudistuksia vastaan.

Instagram näyttää kuunnelleen käyttäjiään. Palvelun toimitusjohtaja Adam Mosseri vahvistaa Casey Newtonin Platformer-uutiskirjeessä, että uudistusten kanssa otetaan nyt aikalisä.

Haastattelussa Mosseri toteaa, että ilman riskejä ei voi voittaa. Hän jatkaa kertoen, että nyt on selvästi paikka hidastaa hieman, koota rivit ja palata sitten suunnittelupöydän ääreen entistä viisaampana.

Mosserin mukaan suuret muutokset aiheuttavat yleisesti vastarintaa joidenkin käyttäjien keskuudessa, mikä on tavallista. Tällä kertaa myös uudistuksia testattaessa kerätty käyttäjädata kuitenkin näyttää, ettei koko näytön videoita painottava syöteuudistus miellytä monia.

”Uudistetusta syötteestä mainitakseni, ihmiset ovat turhautuneita, eikä käyttäjädata ole mairittelevaa. Siinä asiassa meidän on mielestäni otettava iso askel taaksepäin, koottava ajatuksemme ja pohdittava, miten haluamme edetä”, Mosseri kuvailee.

Lähiaikoina Instagram aikoo lakkauttaa kohuttaneen uudistuksensa koekäytön. Myös suosituksiin on tulossa muutoksia, ja suunnitelman vastaisesti käyttäjät eivät näekään aiempaa enemmän algoritmin ehdottamaa sisältöä syötteellään.

Instagram aikoo vähentää suositusten määrää ”väliaikaisesti” miettiessään, miten ehdotuksista saataisiin parempia. Käyttäjien tulisi ilahtua ja positiivisesti yllättyä niitä nähdessään, Mosseri kuvaa, ja nyt asia ei ole niin.

Käyttäjien valtava palautevyöry näyttää siis vaikuttaneen Instagramin suunnitelmiin. Kohutut uudistukset on ainakin toistaiseksi laitettu jäihin.