Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Instagram kääntää pian vieraita kieliä

Instagramin seuraava suuri uudistus tulee olemaan vieraskielisten julkaisujen kääntäminen. Muutaman viikon sisällä saapuva toiminto on nähty tarpeelliseksi Instagramin ennätyssuuren ja kansainvälisen käyttäjäjoukon vuoksi.

Hiljattain julkaistu Instagram-kuva ja sille seuraa pitävä tekstiseloste kertovat, että palveluun lisätään pian käännöspainike. Sen avulla omassa syötteessä näkyviä julkaisuja ja profiilien selostetekstejä voi kääntää omalle kielelleen, mikäli käytettyä kieltä ei ymmärrä.

Kuvassa on nähtävillä joukko kieliä, joihin kuuluvat muun muassa venäjä, englanti, ranska ja saksa. Android Centralin mukaan toiminto tukee aluksi 24 kieltä ja on saatavilla vain uusien julkaisujen yhteydessä.

Tarkkaa lanseerausaikaa uudelle toiminnolle ei tässä vaiheessa ole. Instagram kuitenkin lupaa käännösten saapuvan kuukauden kuluessa.

Uusien käännösten lisäksi Instagram tiedotti, että palvelun käyttäjämäärä on ylittänyt 500 miljoonan rajapyykin. Tästä joukosta yli 300 miljoonaa käyttää Instagramia joka päivä ja 80 prosenttia asuu Yhdysvaltojen ulkopuolella.