Instagram kopioi taas toiminnon Snapchatista

Facebook on kopioinut Snapchatin 24 tuntia näkyvissä pysyvät kuva- ja videotarinat jo Instagramin ohella WhatsAppiin, Messengeriin ja viimeisimpänä itse Facebook-sovellukseen. Viimeisimmän osalta samassa yhteydessä nähtiin jo myös mahdollisuus lähettää katoavia kuvia ja videoita kavereille, mikä on puolestaan nyt laajennettu myös Instagramiin.

Näin Instagram kopioi Snapchatin alkuperäisen idean katoavista kuva- ja videoviesteistä osaksi Instagram Direct -yksityisviestejä.

Instagram Directin katoavat kuva- ja videoviestit toimivat oletetulla tavalla: ne voi toistaa kerran uudelleen ensimmäisen katselukerran jälkeen ja jos näin tekee tai ottaa kuvankaappauksen, kertoo Instagram tästä lähettäjälle.

Katoavia kuvia ja videoita pääsee lähettämään Instagram Direct -keskustelujen näkymästä tai yksittäisestä keskustelusta alareunasta löytyvästä kamerakuvakkeesta sekä suoraan pääkameranäkymästä valitsemalla tarinaan lisäämiseen sijaan kuva tai video lähetettäväksi suoraan valituille kavereille.

Uudet ominaisuudet ovat osa tuoreinta tänään julkaistua Instagram-versiota 10.6 Androidille ja iPhonelle. Instagramin mukaan 375 miljoonaa ihmistä käyttää sen Direct-toimintoa.

Instagramin Stories-tarinat ovat nousseet suosituiksi: niillä oli jo tammikuussa 150 miljoonaa käyttäjää päivittäin, Instagram on kertonut. Suosio vastaa lähes koko Snapchat-sovelluksen käyttäjämäärää.

Kuvia ja videoita voi luonnollisesti koristella eri tavoin.
Kuvia ja videoita voi luonnollisesti koristella eri tavoin.