Insta360 julkisti Ace-action-kameransa - Pro-versiossa yhteistyössä Leica

Insta360 on esitellyt kaksi uutta toimintakameraa.

Ace ja Ace Pro sisältävät useita tekoälyllä toteutettuja ominaisuuksia.

Ace ja Ace Pro ovat Insta360:n uusimmat action- eli toimintakamerat. Kummankin erikoisuuksia ovat tuottavaa tekoälyä hyödyntävät lisätoiminnot, kuten AI Warp, jolla erilaisia, tosimaailmaa ja virtuaalitodellisuutta yhdisteleviä tehosteita on helppo lisätä omiin videoihin. Lisäysiä voi itse valita listalta tai tuottaa omien tekstikehotteiden avulla, Insta360 kuvailee.

AI Warp täydentää videoita monenlaisin tehostein.

AI Selfie Stick Eraser puolestaan poistaa nimensä mukaisesti selfie-kepin videokuvasta, kun taas AI Highlights Assistantin tehtävä on tunnistaa nauhoitteen kohokohdat vaikkapa sosiaalista mediaa varten.

Ace ja Ace Pro ovat teknisesti samankaltaisia, mutta niissä on muutamia sitäkin tärkeämpiä eroja. Ace Pro sisältää 1/1,3-tuumakoon kennon, erillisen tekoälypiirin muun muassa hämäräkuvauksen paantamiseen sekä valituista älypuhelinkameroistakin tutun Leican toteuttaman linssin.

Käytettävissä on sekä 8K- että 4K-kuvanlaatu (24/120 ruutua sekunnissa) ja 30 watinpikalataus, joka tuottaa 80 prosenttia varausta vain 22 minuutissa.

Apunäytön koko on 2,4 tuumaa.

Insta360 Ace taas on varustettu pienemmällä 1/2-tuumakoon ja 48 megapikselin kamerakennolla. Se tukee 6K- ja 4K-videokuvausta (30/120 ruutua) eikä sisällä Leica-linssiä. Lataustehokin on alhaisempi, 15 wattia.

Ulkoisesti Ace ja Ace Pro ovat samankaltaisia esiin kääntyvine 2,4 tuuman apunäyttöineen, pienine kokoineen ja kuvauspainikkeineen. Myös lisäosien kiinnittäminen on helppoa, Insta360 kuvailee, ja kumpikin on vesitiivis 10 metrin syvyyteen saakka.

Insta360:n uusia kameroita voi lisäksi käyttää yhdessä Garminin tai Applen älykellojen kanssa muun muassa sijainti- ja vauhtitietojen tallentamista varten.

Insta360 Ace ja Insta360 Ace Pro ovat jo saatavilla Insta360:n verkkokaupasta. Suositushinnat alkavat 429 ja 479 eurosta, ja saatavilla on myös paremmin varusteltuja kokoelmapaketteja.