EU:n roaming-uudistus kiihdytti datakäytön uusiin korkeuksiin: kasvu 1 300 %

Telia kertoo yhä useamman uskaltaneen käyttää nettiä Euroopassa kuluneen kesän aikana. Reissudataa EU- ja ETA-alueella käyttäneiden Telian asiakkaiden määrä kasvoi heinäkuussa 57 prosenttia viime vuoteen verrattua. Nettiä käytettiin myös entistä reippaammin, sillä tilastojen mukaan käytetty datamäärä kasvoi ennätyksellisen paljon.

15. kesäkuuta voimaan astunut roaming-sääntely laski merkittävästi kaikkien operaattorien EU-roamingin hintoja. Roamingin hinta putosi murto-osaan aiemmasta tai liittymiin sisältyy nykyisin jopa 10-15 gigatavua EU-roaming-datakäyttöä kuukauden aikana ilman lisämaksua.

”Jopa 88 prosenttia kaikista ulkomailla puhelintaan käyttäneistä asiakkaistamme käytti reisussa nettiä. Viime vuonna vastaava luku oli 66 prosenttia. Kasvua on tullut merkittävästi ja on mahtava huomata, että asiakkaamme ovat ottaneet uudistuksen näin innokkaasti vastaan”, sanoo Telian kuluttajaliiketoiminnasta vastaava johtaja Heli Partanen.

Nettiä myös käytettiin tänä kesänä entistä enemmän. Käytettyjen gigatavujen määrä kasvoi heinäkuussa yli 1 300 prosenttia viime vuoteen nähden, kertoo Telia.

”Viime kesänä keskiverto reissaaja käytti matkallaan reilut 100 megatavua dataa. Tänä vuonna vastaava määrä oli jo yli yhden gigan verran. Sillä datamäärällä voi käyttää jo runsaasti suosituimpia sovelluksia, kuten Snapchattia ja Instagramia”, sanoo Partanen.