Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Hypetetystä Nothing phone (1) -älypuhelimesta julki tarkka kuva: tältä puhelin näyttää kokonaisuudessaan takaapäin

Kokonaisuudessaan Nothing phone (1) julkistetaan 12. heinäkuuta.

Osittaisten paljastusten ja videolla nähdyn vilahduksen jälkeen Nothing on nyt julkaissut tulevasta Nothing phone (1) -älypuhelimestaan ensimmäisen tarkan, puhelimen kokonaisuudessaan takaapäin paljastavan kuvan.

Aiemmin OnePlussan perustajajäsenenä tunnetuksi tulleen Carl Pein vuonna 2020 perustama Nothing-yritys on vahvistanut tulevansa julkistamaan odotetun Nothing phone (1) -älypuhelimen 12. heinäkuuta. Älypuhelimesta on tulossa Nothingin toinen tuote ensimmäisenä vuorossa olleiden ear (1) -kuulokkeiden jatkoksi.

Taitavana markkinoijana Carl Pei käyttää kaikki mahdollisuutensa luoda hypeä uuden älypuhelimensa ympärille ennen lopullista julkistusta vaiheittain etenevillä paljastuksilla.

Nothing phone (1):ssä on alumiinirunko tasaisilla kyljillä, takaa yläkulmasta allekkain löytyvät kaksi kameraa sekä läpinäkyvä takapinta, jonka alla on nähtävissä puhelimen eri elementtejä – keskeisimpänä niistä langattoman latauksen kela. Komponentit on viimeistelty tyylikkäästi valkoisilla pinnoilla, ja oman lisänsä ulkonäköön tuovat myös näkyvillä olevat ruuvit. Lisäksi Nothing phone 1:ssä kameroiden ja latauskelan ympäriltä sekä viivana sen alapuolelta ja oikeasta yläkulmasta löytyvät valojuovat. Tarkemmin näiden toimintaa ei ole vielä avattu, mutta todennäköisesti ne kertovat esimerkiksi ilmoituksista.

Takana Nothing-logo sijaitsee pienikokoisena vasemmassa alakulmassa, kun taas oikeassa alakulmassa on erilaisia tavanomaisia vaadittuja merkintöjä. Edestä katsoen oikealla sivulla Nothing phone (1):ssä on virtapainike, vasemmalla puolestaan kaksi erillistä äänenvoimakkuuden säätöpainiketta.

Esillä on toistaiseksi ollut puhelimen vaalea värivaihtoehto hopeanvärisellä alumiinirungolla, mutta myös muita erilaisia värivaihtoehtoja saatetaan nähdä. Aiemmista kuulokkeistaan Nothing esitteli myöhemmin alkuperäisen julkaisun jälkeen tumman värivaihtoehdon vaalean rinnalle. Nothingin ennakkokuvissa on puolestaan nähty eri värisiä lintuja, jotka saattavat nekin viestiä tulevista puhelimen väreistä tai teemoista – mahdollisesti takaa löytyviin valoihinkin liittyen.

Nothing on jo muuten vahvistanut phone 1:n rungon olevan valmistettu kierrätetystä alumiinista,  ominaisuuksista langattoman latauksen sekä Qualcomm Snapdragon -järjestelmäpiirin sekä sen, ettei etupuolella puhelimessa ole ”leukaa” eli muita reunuksia suurempaa reunusta näytön alareunassa.

Nothing-puhelimen designista nähtiin jo aiemmin vilaus Nothingin julkaisemalla videolla. Alta löytyvä /Leaks-palvelussa jaettu kuvankaappaus on alkuperäiseltä videolta myöhemmin poistetusta kohtauksesta. Kuvassa tietokoneen näytöllä näkyy erittäin epätarkasti Nothing phone (1):n design. Etupuolella on näyttö tasakokoisilla reunuksilla sen eri puolilla ja reikä näytön yläreunan keskellä etukameralle.

Nothingin julkaisemalla videolla saattoi jo vilahtaa Nothing phone (1):n design, mutta varsin epätarkasti. Kyse saattoi olla myös täysin tarkoituksellisesta tempusta.
Nothingin julkaisemalla videolla saattoi jo vilahtaa Nothing phone (1):n design, mutta varsin epätarkasti. Kyse saattoi olla myös täysin tarkoituksellisesta tempusta.

Laajoja teknisiä tietoja Nothing phone (1):stä ei ole vielä paljastunut, joten esimerkiksi näytön, kameroiden ja järjestelmäpiirin yksityiskohdat ovat vielä avoinna.

Avoinna on myös vielä myyntiintulopäivä ja hinta. Aiemmin tunnetun vuotajan Max Jamborin lähteet kertoivat, että Nothing phone (1):n lanseerauspäivä olisi 21. heinäkuuta. Kyse saattaa olla myyntiintulopäivästä. Lisäksi Nothingin tavoitteena ensimmäisen älypuhelimensa hintapisteeksi on samalla huhuttu olevan noin 500 euroa, joten kyse olisi nykyisillä markkinoilla keskihintaluokan laitteesta. Tietojen luotettavuudesta ei ole varmuutta.

Aiemmin toukokuussa Nothing kertoi jälleenmyyjäkumppaneistaan eri maissa. Suomessa Nothing phone (1):n operaattoreista yksinoikeudella myyntiin tuo Elisa.

Hinnan perusteella Nothing phone (1):n on arvailtu voivan olla varustettu Qualcommin hiljattain julkistamalla ylemmän keskiluokan Snapdragon 7 Gen 1 -järjestelmäpiirillä huipputason Snapdragon 8 -sarjan sijaan. Mitään konkreettista tukea näille spekulaatioille ei kuitenkaan vielä ole.

Nothing phone (1):n 45 watin laturi on jo paljastunut TÜV Rheinland -sertifiointitietokannasta. Varmuutta Nothing phone (1):n tuesta täydelle 45 watin pikalataukselle ei ole, mutta se vaikuttaa todennäköiseltä. Laturi itsessään tukee PPS-standardin mukaisesti 45 watin latausta, joten Nothing-älypuhelimen lisäksi se sopii muidenkin standardin mukaisten laitteiden lataamiseen tällä enimmäisteholla.

Nothing phone (1):n tuotannon on raportoitu jo alkaneen ainakin Intiassa.

Nothing-älypuhelimessa tulee olemaan Nothing OS -ohjelmisto, joka perustuu Android-käyttöjärjestelmälle ja sisältää Googlen palvelut.

Nothingin mukaan Nothing phone 1:sta löytyvä ”Nothing OS yhdistää puhtaan Androidin parhaat ominaisuudet ja pelkistää käyttöjärjestelmän olennaiseen, jossa jokaisella tavulla on tarkoitus”. Ohjelmiston pitäisi tarjota nopea, sujuva ja henkilökohtainen käyttökokemus, ja ”laitteen integroitua saumattomasti ohjelmistoon räätälöityjen fonttien, värien, graafisten elementtien ja äänien avulla”.

Nothing on julkaissut jo myös tulevan älypuhelimen päivityslupauksensa: kolme Android-versiopäivitystä sekä neljä vuotta tietoturvapäivityksiä.

Nothing OS:n näkymiä: aina päällä -tila, lukittu näyttö, kotinäkymä, widgetit sekä sanelinsovellus.
Nothing OS:n näkymiä: aina päällä -tila, lukittu näyttö, kotinäkymä, widgetit sekä sanelinsovellus.